FEST FEST FEST

I torsdags när jag varit hemma ett tag o tänkte gå o lägga mig ringer min kära far och säger att han är ute och att han är med min "blivande man". Så jag tar på mig partyotfitet kl. 12 på natten o ger mig av till Palace. Den här "blivande mannen" är en man från Finland som mor o far träffade för några år sen i Elmia och det hade blivit prat om mig. Dom skickade en bild på honom till mig då. Men jag var ju ihop med Kim då. Iaf så var det ju kul att träffa denna man. 44 år bara.. haha. Men det var kul o festa till det lite och jag åkte med hem till mina föräldrar.

På fredagen var jag lagom seg o syrran kom med barnen också till föräldrarna. Jag skickade sms till K o undrade vad han hade för sig o han frågade om vi skulle gå över till Kinakrogen för han var också lite trött på att hans syster var hos dom med barnen. Så jag åkte över dit. Blev två cider och sen gick vi över till hans mor o spelade Afrikas stjärna o busade med barnen. Och runt halv 12  gick vi till krogen igen o smakade på lite till innan det stängde. Men K blev ju lite för full o deckade så fort vi kom hem till han. Jag var inte ett dugg trött o skickade sms till M. Han var ute på stan så jag åkte dit o vi var på Valand. Var inte hemma förrän kl. 6. hihi..

Igår sov jag gaaanska länge o sen ringde jag mor o hon sa att dom skulle till Johans krog. Så jag gjorde iordning mig o åkte dit. Det var helt fullproppat med folk eftersom detta var sista gången för finsk dans. Det blev några sväng om på dansgolvet. :) När det stängde åkte jag till stan o mötte en kompis. Var på Valand (igen) o hade riktigt kul.

Idag kom jag inte upp ur sängen förrän vid 18-tiden. Vart riktigt seg hela dagen. Bara kollat på tv o legat på soffan. Fick ett samtal från Kim idag också. Han berättade att han har flickvän nu o hon gillar inte att vi pratar med varann. Vilket är förståeligt men jag kunde inte låta bli att skratta åt detta efteråt då han tydligen varit ihop med henne ett bra tag o gått bakom ryggen på henne när han pratat med mig o sagt det ena o det andra. Men det känns faktiskt bra för nu har jag anledning att inte ringa till honom. Har ju haft ganska mycket kontakt med honom det senaste. Men jag kan väl inte annat än hoppas på att det kommer gå bra för dom.

Jag borde sova nu. För imorn kommer syrran ringa mig tidigt för hon vill att jag ska till stan med henne. Sen har jag ansiktsbehandling kl. 15 också. Men gissar på att jag inte kommer komma upp tidigt då jag säkert inte får nån sömn inatt. Men men.. jag får helt enkelt göra ett försök nu o sova.

Julpynt

Idag gick jag inte upp förrän 13.oo. Vart så himla trött efter jobbet igår. Och sen hämtade syrran mig och vi åkte till henne. Hon tog fram alla julgrejer så jag strök alla gardiner och dukar. Det blev jätte fint. Syrran o Cassie klädde granen redan med. hehe.. Lite väl tidigt men Cassie har tjatat så mycket så det var bara ett måste. Kom hem för en stund sen o är jätte trött.

Imorn ska jag till stan och shoppa. Ska ju på julbord nästa fredag så något fint måste man ju ha på sig. Sen ska jag kolla efter julklappar också. Hade varit skönt o få det gjort nu så slipper man stressa sen.

Igår fick jag en idé. Jag kanske borde bli hem-städerska. Hjälpa folk med att städa hemma. Jag som gillar att städa och fixa o dona hos andra. Det är väl inge dum idé? Vad skulle du ge mig om jag städade hela ditt hem? hihi.. Fast det hade ju blivit ett svartjobb. För lite cider eller cigg. Det hade väl varit nått? ;)

Nä nu ska jag ta en dusch, kolla på film o sen sova.


CV

Nu har jag gjort mitt CV. Jag hoppas det är tillräckligt bra för att någon ska nappa. Ska skicka till alla Lagerhaus och Gallerix butiker. Men vad ska jag hitta på mer? Är sugen på Chilli också men vet inte om det är lite för "fint" för mig.. hihi..

Sen jag blev klar med CV:n har jag sovit i två timmar, lagat mat och nu väntar
jag på att Desperate housewives börjar. MEN jag missade den ju förra veckan. :(

Jag ska försöka gå o lägga mig tidigt idag. Ska iaf ta ett bad direkt efter D.H.
Mysa till det ordentligt med levande ljus, bra musik och göra bodyscrub. :)

Imorn blir det en lång dag på jobbet igen. 9.3o-19.oo. Sen senare i veckan får
vi nytt schema. Och Finlandsresan är inte ordentligt planerat så får se. Men om
det nu blir av så kommer vi gå på Tomi Markkolas julkonsert. Det ska bli kul o
träffa honom. (det är en snygg finsk sångare). Men som sagt, inget är ordentligt
planerat än. Det enda som är 100% säkert är att jag får fira nyår med Sanna o
Timo (och några andra som också ska vara med).

Saknar dig Sanna! Ser verkligen fram emot att få fira nyår med dig (er).




Tidig morgon

Igår somnade jag inte förrän 3 på natten och imorse gick jag upp kl. 9 för att följa med syrran till Stenungsund. Vi var där för akupunkturen för Melina. Vi var där lite tidigare så vi gick o kollade lite i affärer o tog en fika. Och det hjälpte ju inte att vi gick i en massa klädaffärer. Shit, vad mycket snyggt jag hittade. Men fan man har ju inte råd med något. Men jag måste ändå köpa nått fint till julbordet nästa vecka. Hoppas bara att jag hittar nått snyggt och billigt ändå tills dess.

Jag borde börja med min CV nu och söka jobb. Men om jag gissar rätt så är det inte bara jag som hatar att skriva CV. Nu har jag iofs hela dagen på mig att göra det så hoppas att jag lyckas få tummen ur röven. ;)

Äh.. skriver väl mer ikväll, har inget intressant att skriva om nu ändå.

känslor

Har just pratat i tel med Kim i en timme. Vi pratade om massa gammalt, hur vi haft det när vi varit ihop. Både om allt gott och ont vi varit med om. Det kändes så bra att få prata med någon. Någon som vågar prata om känslor. Jag har saknat det länge. För jag har lätt att prata om känslor och visa vad jag känner. Men med vissa (någon) har så svårt för det. Och det gör att jag själv backar och inte vågar visa något. Och jag vill inte ha det så. För då vet jag ingenting om någonting. Jag vill kunna få känna hur mycket någon tycker om mig. Jag vill höra varför personen tycker om mig och hur mycket. Varför ska jag behöva gå runt och fundera på själv om det finns känslor hos en annan person? (Har ju redan haft det så med honom)

Så nu har jag bestämt mig att inte försöka mer. Senast idag försökte jag men fick inget svar. Jag förstår inte varför han en dag säger något som får mig att hoppas när det ändå inte verkar stämma. Och inte nog med det så är hans familj så himla glada över att vi ses igen. Och jag som gillar dom så mycket. Men måste tydligen släppa taget helt för att inte må dåligt, för det gör jag. Att gå varje dag o undra vad som kanske kan hända. Och visst hade jag kunnat ta upp detta med honom, säga vad jag känner och fråga hur han känner. Men jag vet att jag inte skulle få något svar.

Det enda jag kan säga att det finns något där men det kommer jag väl aldrig få veta rakt ut.

Jag kanske ska ta första bästa tåget till Sthlm för att få lite kärlek. För det finns där. Och det skulle jag få känna och höra. Så som jag vill ha det. Men det är fel person. Och jag tänker inte sätta mig i den situationen igen. Men det känns som att jag nu behöver så himla mycket kärlek när jag ändå själv har att ge så mycket. Fast det vill jag ju inte ge till Kim.

Jag måste på något sätt lära mig att vara själv och leva utan kärlek. Inte söka bekräftelse från Kim bara för att få känna mig omtyckt. Jag måste lära mig också av mina misstag från förr. Jag kan göra så dumma misstag pga att jag får för starka känslor för någon. Jag bör lära mig att hålla känslorna inom mig och bli den där kalla personen jag var i flera månader nu efter att jag gjort slut med Kim. Jag var först rädd för att jag inte kunde känna något, jag kunde inte ens gråta. Men nu har jag blivit den där känsliga Tanja igen vilket jag inte gillar. Jag vill hitta tillbaka till den där starka Tanja. Jag mådde så bra då. Bekymrade mig inte för något. Brydde mig inte ett dugg. Men så fort känslorna för K kom, ja då blev det bara skit av alltihop.

Vad ska man med kärlek till?

God natt

Trevligt sällskap och mys

Helgen har gått riktigt fort nu. Alldeles för fort.

Jag jobbade hela dagen i onsdags, tre timmar i torsdags och hela dagen igen på fredagen. Efter jobbet på fredagen kom jag till mina föräldrar. Vi käkade en god middag och jag smakade lite på rödvin. Var ju helt slut efter jobbet och behövde smaka på lite avslappnande.

Sen var det jobbet igen på lördagen men det var bara tre timmar. Efter det åkte jag till Collin o Jakob. Var först hos hennes mamma och fikade och sen gick vi över till dom. Vi gjorde vårrullar med tacoköttfärs som fyllning. Och ris och sallad till. Och det var riktigt gott. Nu har jag lärt mig ett nytt recept så jag bara längtar tills jag får laga detta till någon.

Efter maten spelade vi lite spel. Sen kom Collins bror också med sin flickvän. Vi spelade T.P. Och det gick riktigt dåligt för mig. Fick ju såklart svåra frågor och när det kom lätta frågor så krånglade Jakob till det ordentligt så jag svarade fel. hehe.. Men kul var det.

Sen ringde K o jag åkte hem till honom. Vi kollade på lite videos som han spelat in på repen m.m. Fick skratta gott åt grabbarna. Jag stannade hos honom över natten.

Och igår (söndag) sov vi hela dagen. Men jag var iaf piggare än K. hihi. Satt mest o tjattra med hans mor, så hämta vi pizza o hyrde film. Såg på "The Jacket". En riktigt bra film som jag rekommenderar.

Idag var jag med syrran hos akupunktur läkaren pga Melina. Hon fick en nål i varje hand. Hon har ju kolik. Och det märks ju tydligt nu att det kan bli värre de två första dagarna. Nu har hon varit helvild i många minuter.. hihi. Men hoppas det hjälper. Hon får samma behandling varje dag i en vecka.

Snart ska jag hem till mitt eget. Jag har sovit hemma bara en natt på över en vecka. Har skickat sms till K o frågat om han vill följa med men såklart får jag ju inget svar. Så jag får väl vara själv. :( Men men..

Har funderat på att gå till en spådam. Jag hatar det här längtandet och hoppandets på allt. Kanske man kan få svar på sina frågor så man slipper fundera. hehe.. Jag vet inte. Men just nu känns allt bara helt meningslöst och hopplöst.

Alltid lika tråkiga inlägg men vad ska man skriva annars? hehe..


Cassie i Finland

Jag hittade kameran nu som familjen haft med sig till Finland och hittade dessa fina bilder. Kan ni gissa vart i Finland dom varit? hihi..


Moseters snöängel!

 


so sick and tired of being sick and tired

Klockan är bara 20.50. Och jag är sååå trött. Känns som att klockan är runt 23-24. Och att jag borde gå o lägga mig nu!

Idag vaknade jag av att V ringde. Hon undrade om jag kunde jobba för henne idag. Och det är klart att jag kunde det. Så jag jobbade 13.oo-17.oo. Så köpte jag lite julklappar. Nu är de flesta julklappar inhandlade. Visst, familjens kvar men vet ju vad jag ska köpa till var och en.

Sen runt 16-tiden fick jag veta att jag ska jobba imorn också. (V stannar hemma imorn med). Så det blir 9.3o-19.oo. En hel dag igen. Men nu kommer nån tjej från en annan butik och jobbar med mig och det ska bli lite spännande. Jag hoppas bara att tiden går lagom fort imorn med. 

Har inget mer kul att skriva.. depp depp depp.. jag tål inte höstmörkret.



Jos et sä soita
Mä sinuun turhaan rakastuin
Jos et sä soita
Miks kauniit vaatteet päälle puin
Jos et sä soita
Miksi sua vielä odotan
Ei kuutamoita
Jos et sä soita

Jos et sä soita
Sut tahdon pois jo mielestäin
En kapakoita, taas tahdo kiertää, kotiin jäin
Se mikä alkoi, tuntui niin oikealta
Noita tunteita pyyhin jo pois
Jos et sä soita

Olen vain varjo ikkunoissa
Minkä löysin on poissa
Avaan lehden, sydämeni suljen
Uskoin kai niin sun tarinoita, yhteisiä kohtaloita
Miks mietin noita
Jos et sä soita

Sä lupasit soittaa, kun aamuyössä erottiin
Epäluulo voittaa, mä olin naiivi kai, no niin
Luin tähtimerkit, en uskonut, ne tiesi sen
Taas kierrän kapakoita
Jos et sä soita

Olen vain varjo ikkunoissa
Minkä löysin on poissa
Avaan lehden, sydämeni suljen
Elin jo niin sun tarinoissa, yhteisissä kohtaloissa
Miks mietin noita
Jos et sä soita


tröttis

Så har man jobbat en hel dag idag. Kl. 9.3o-19.oo. Gissa om fötterna, knäna och ryggen värker. Det var en lugn dag men tiden gick lagom fort ändå. Hade lite att göra hela tiden.

När jag kom hem till mina föräldrar hade dom kommit hem. Cassie sprang fram till mig o kramade mig och sa att hon saknat mig. Sen skulle man ju leka med henne. I flera timmar. Hon gick inte och lade sig förrän nu. :)

Tänkte stanna här över natten så jag kan gå till jobbet imorn och prata med nya butikschefen och sen gå till arb.förm och berätta nyheterna för dom.

Finns så mycket jag vill skriva men det går inte.. kan bara säga att allt känns inte riktigt bra nu. Saknar. Längtar. Hoppas. Men inget händer.

Dags att ta en dusch o sen kolla  på film.

Dags att uppdatera

I söndags var det ju dop. Jag åkte dit med Jo o Rick (hon hörde av sig där på morgonen som tur var). Först var vi i kyrkan och efter det bjöds på fika. Och det var så fint dekorerat i lokalen. :) Vi smakade på smörgåstårta och maräng-tårta. Vi åkte därifrån redan runt 15-tiden. Jag följde med Jo o Rick hem till dom. Vi kollade på tv, busade med deras son och käkade pizza. Senare spelade vi Bingo Lotto men vann såklart ingenting. Så stannade jag hos dom över natten.

Och på måndagen var vi jätte sega men vi lyckades ändå komma igång med storstädning och det blev riktigt bra. Sen åkte jag hem. Fast jag bestämde mig sen att åka till mina föräldrars hus. Satt bara här o kolla på tv.

Idag var jag hos K. Satt mest i köket o bara tjattrade med hans mor o syster. Sen kollade vi på en tecknad film. Fast jag somnade så gott i hans famn. Var så länge sen så jag kunde bara inte låta bli. :) Och nu är jag här hos föräldrarna igen.

Jag är så kär, så kär. Jag fattar inte hur känslorna bara kan bubbla upp sådär. Men det var ju ett tag sen vi riktigt fick umgås och jag hade egentligen inte velat åka därifrån idag alls. Men ska ju jobba imorn.

På tal om jobb. Imorn har jag en riktigt lång dag framför mig. 9.3o-19.oo. Hur ska jag orka? Hoppas att vi kan lösa schemat lite bättre för det här kommer inte funka i längden.

Nä nu ska jag äta lite (är vrålhungrig!) och sen blir det sova. Förhoppningsvis kommer jag sova inatt så jag orkar imorn. Men jag kommer väl bara ligga där och vrida och vända på mig som alltid.

oj oj..

Så fort jag var klar med inlägget kom denna låt..

Jag tänker på min sötis Tezz (som gick bort -01) varje gång jag hör den.



Måste jag börja gråta ikväll också?

Texten, texten.. lyssna på den!!

-Take me to Tezz!

Tänker kanske inte på henne varje dag längre.. Men så fort något påminner mig om henne blir jag sentimental. Om ändå jag hade någon vän nära mig som kände henne lika väl som jag gjorde. Vill ju kunna prata om minnen.. Och berätta om alla minnen jag hade med henne.. Men hon var ju den närmaste vän jag hade då. Jag saknar den äkta vänskap vi hade då. Vi var unga men vi hade något. Om hon kunde komma tillbaka, så vet jag att hon hade sagt det samma.

En vacker dag ses vi igen. Och jag längtar!!

En sen lördagskväll/natt

Idag jobbade jag som sagt 13-15. Men såklart dök det ju upp kunder 2 min i 15 som skulle virvla runt i över 15 min innan dom kunde bestämma sig för vad dom skulle ha. Säkert pga att jag var ensam nu som dom jävlades med mig. ;) Iaf.. Kom hem till mitt sen till slut och duschade snabbt. När jag vart klar kom Collin o J o hämtade mig.

Så vi åkte och köpte Sushi. Kom upp till mig igen och smakade på den goda råa fisken/räkorna/m.m. Och oj vad gott det är. Andra ggn jag smakade på det nu i mitt liv. Första gången var ju med C o J och jag ville bara testa igen. Sen efter maten tänkte J lägga sig ner på soffan o slappa men det tyckte ju inte jag o C var en bra idé så vi spelade MiniMaxi.

Det går ut på att man får en kategori som tex -Skriv ner alla svenska dokusåpor. Och såklart går detta på tid. Och hur man får poäng i det här spelet berättar jag när någon är med mig på det. Vi hade jätte skoj under spelets gång. Förutom när J fick välja en egen kategori. Då valde han -Nämn allt som har med skateboard att göra. Daahh.. Jo, jag vann på den! NOT! Dom fick typ spela mot varann om detta. Och heeeela spelet gick nästan ut på att dom spelade mot varann. För det kom grejer som -Skriv ner alla gudar, hotell, superhjältar och allt vad det nu var. Det var ju mer kategorier i deras intresse. Jag väntade bara på frågorna om musik, mode och ja.. sånt jag kan. Så om ni inte räknat ut det redan så kom jag sist.

Efter det spelade vi Yatzy. Collin började och fick yatzy med en gång. Sen försökte J och få yatzy flera omgångar men lyckades inte. Och då trodde jag att jag skulle ha en chans att vinna över J eftersom det gick riktigt kass för honom ochh bättre för mig. Men här kom jag sist igen men C vann. Och då ville jag verkligen ha revanch men dom skulle åka hem. Så inte förrän nästa helg får jag ta min revanch. För då ska jag hem till dom. Har ju inte varit i deras "nya" lägenhet än.

Det som känns så bra är att.. man behöver ju faktiskt inte festa för att ha kul. Och jag är så glad att vi fått upp kontakten igen. För dessa två är helt underbara människor. Heeelt underbara! Med dom kan man skoja och ha sig som man vill. Man kan berätta om sina pinsammaste (dummaste) situationer och dom ser det goda i det hela och är på min sida eller förstår mig.

Om jag ändå hade en kille som J. Visst.. Han är från norrland. Hehe.. Nädå.. Men jag är glad för Collin att hon träffat en så härlig kille. Dom är så fina ihop. Och jag hoppas att vi lyckas hålla kontakten bättre nu än förut. Men hur lång tid det än har gått mellan sen vi hördes/sågs så känns det som att vi är lika tajta som innan.

Nu borde det vara dags för mig att sova eftersom jag ska upp kl. 9 imorn. Ska på dop som sagt. Det slutade med att jag får ta bussen dit själv. Skulle åkt dit med K men han har ju inte direkt verkat bry sig. Därför hade jag frågat Jo om jag kan åka dit med henne. Hon sa att det var självklart. Men har inte hört nått av henne idag (trots att jag skickat sms). Men what a hell.. Jag ska dit för lilla Alda och hennes mor o fars skull. Det ska bli skönt och träffa denna underbara släkt.. men undrar om det kommer bli stelt mellan mig o K? Jag hoppas han kommer stå vid min sida hela dagen.. för jag vill inte stå i ett hörn själv. ;) hehe..

Natti natti

(Ja, tre glas vin hjälper mig att skriva mycket)


Latin awards 2009

Medans jag väntar på tvätten nu så tänkte jag kolla på tv.
Och på kanal 9 visar dom "Latin Awards" och den här låten kom:

Jag vet, dålig ljud men tyckte den var riktigt bra. :)

Imorn när jag vaknar ska jag lyssna mer på David Bisbal. hihi..


Fredagen den 13:e

När jag kom till jobbet idag väntade regionschefen, systemchefen och mina kollegor på mig. Men butikschefen fattades. Vi hade möte och då kom det fram att butikschefen har lämnat sin plats omedelbart. (klandrar inte honom) och att jag har kontrakt t.o.m 12:e december. Vi fick ett nytt schema för den här sista tiden (vilket var helt knas och måste göras om) och sen var det inte så mycket mer.

Jag jobbade på som vanligt, fast hade ju såklart mer att göra idag än i vanliga fall (tiden gick iaf fort). Men stackars Kam som inte alls mådde bra. Försökte skoja lite med henne och fick henne att skratta men jag såg hur ledsen hon var. Hon har ju familj och jag kan bara tänka mig hur jobbigt det måste vara.

Jag själv kunde bara skratta åt det hela.. det kom så lägligt för min del. Visst, det blir tajt om tid nu med att hitta annat. Men nu blir det en riktigt ordentlig resa, med att hitta jobb och allt. Skönt att ändå komma iväg tre veckor till Finland och bara ta en paus.

Hade jag inte haft lägenheten.. åh.. Då hade jag stannat längre i Finland. Pratade med K idag och berätta om hur allt ligger till och när jag sa att -Ja, jag kanske stannar i Finland, vem vet! Men då fick jag det här svaret -Nej, nej.. glöm det! Du åker på semester och kommer tillbaka sen. Punkt slut. Kändes så himla skönt att höra. Maybe there´s still hope! ;)

Iaf.. efter jobbet kom jag hit till mina föräldrar. Har kollat på tv och filmen "Broarna i Madin County" kom idag. Jag säger bara -åååhh! Kärlek, kärlek, kärlek! Och kände igen mig lite i det. Men jag hoppas det blir tvärtom för mig. ;)

Nu väntar jag på att tvätten blir klar (vad skönt o bo i hus o kunna tvätta vilken tid man vill på dygnet). Och sen ska jag lägga mig. Ska ju jobba imorn.

Sen kommer ju Collin och J hem till mig. Vi ska äta Sushi och spela sällskapsspel. Det ska bli riktigt mysigt!


Så, fredagen den 13:e.. var det en otursdag för mig eller var det en "min-framtid-ser-nog-lite-ljusare-ut-nu-dag" och då menar jag att.. Jag slipper Hemtex och får kanske världens bästa jobb.. hehe.. Och att en vacker person kommer tillbaka in i mitt liv och vi lever lyckliga i alla våra dagar.

Men just nu.. t.o.m den 4:e jan ska jag bara ta en dag i taget! Och njuta!

Sömnlös natt

Jag gick och lade mig kl. 00.oo för att jag skulle upp tidigt idag. Men fick inge sömn. Tankarna och idéerna bubblade i huvet så jag låg o stirra i taket hur länge som helst. Runt 2-tiden var jag tvungen att gå upp o ta en cigg. Och sen vid 5-tiden kollade jag på klockan sist innan jag väl somnade. Och idag skulle jag upp kl. 9.3o. Gissa om jag är trött nu?!

Jag har iaf bestämt mig att göra en ny blogg. Denna kommer vara kvar men det blir en annan med lite smått o gott om mig.

Nu ska jag skynda mig iväg så jag kommer i tid till jobbet.

fy vilken dag

En god järning: 
Jag hämtade posten från brevlådan hos mor o far och misstänkte att ett av breven var viktigt att öppna direkt. Vilket jag gjorde och där fanns ju brevet som pappa skickat men som inte hade kommit fram. Posten hade öppnat paketet och skickat tillbaka det till pappa då dom hittat hans adress i alla papper. Och det var som han trodde.. han hade glömt av helt att skriva adressen. Så jag ringde till min far och berättade den glada nyheten. Och det märktes verkligen hur lättad han blev. Han blev såå glad. Och vi bestämde att jag ska åka och lämna brevet personligen till hans revisor som skulle ha det.

Jag åkte till stan. Kollade lite på dop-present till Alda och hittade något såå fint. Och sen fick jag tag på han jag skulle lämna brevet till och lämnade det. Han hade också varit riktigt orolig och tackade jätte mycket.

Ett samtal som förändrar mitt liv: 
Det ringer på min mobil och det är Kamila från jobbet. Jag tänkte att hon ringer väl för att hon vill ta ledigt nån dag och kolla om jag vill jobba då. Men det var inte alls så. Våran butik ska läggas ner. I SLUTET AV JANUARI!! Jag blir alltså arbetslös då. Om jag inte lyckas hitta nått annat. Det positiva är att jag nu verkligen måste söka efter ett annat jobb, vilket jag bara funderat på än så länge. Men det negativa är ju den korta tiden man har på sig. Som jag sagt, vi har haft det dåligt med kunder och butiken gått på minus. Och nu är det dags att lägga ner.

Falskhet:
Jag bestämde mig för att åka hem till min lägenhet. Och ringde till en kompis för att få sällskap på resan. Och inte nog med det så pratade vi i 2 timmar och 10 min. :) Han berättade om vissa saker som hänt för några år sen som gjorde mig riktigt förbannad. En viss person har gått bakom ryggen på mig. Vilket jag alltid misstänkt. Men nu kom det verkligen fram. Och jag hade sån lust att skriva till henne på Facebook om att jag vet. (hon bor inte här) Men det lönar sig ju inte så jag raderade bara henne och hennes vän. Det hade varit skönt att få avreagera mig men det har gått så lång tid sen dess att det bara skulle riva upp allt gammalt.¨

Framtiden:
Om jag inte hade haft lägenheten och vetat om att butiken ska läggas ner så hade jag sparat mycket pengar och åkt på en månads resa i februari. Men när sånt här händer med så kort varsel vill man bara ge upp. Men det ska jag inte. Idag ska jag kolla vart jag ska söka och imorn ska jag ordna min CV och skicka lite hit o dit. Det som känns bra är att jag har tre veckors ledighet nu i jul o nyår. Och känner att jag uppskattar det mer nu än innan. För får jag ett annat jobb sen (man kan ju alltid hoppas på det bästa) så blir det förhoppningsvis ett 9 to 5 job. :)

Just nu:
Nu.. just ikväll vill jag bara ta det lugnt. Ta ett glas vin, äta glass och titta på tv. Men visst, kolla lite lätt efter jobb och företag. Ska ta ett bad och lägga mig lagom tidigt för att orka jobba imorn.

My heart still beats for you

En riktigt skön låt! Och ja mitt hjärta slår fortfarande för dig..





Gick upp först kl. 12.3o idag. Jag somnade inte förrän kl. 4 inatt.
Och vad ska jag hitta på idag? Har en massa tvätt hemma som väntar på mig
men jag funderar på att stanna här hos mina föräldrar för jag ska jobba imorn.

Fast det är så tråkigt att vara själv. Om ändå nån/en viss person kunde sluta sura och komma hit och kramas med mig istället. :)

Nä, jag ska väl äta "frukost" nu och sen gå ner till torget.
Måste köpa dop-present.


Spanien 1993

Jag satt och lyssna på musik på youtube och hittade den här:

Jag kom att tänka på Spanien-resan 1993. Jag hade ett band med blandad musik. Och på kvällarna satt jag, syrran och Lotta uppe på våran tak-terass och lyssnade på musiken. Den spelades om och om igen nästan varje kväll.

Jag var tvungen att leta upp albumet med bilderna från den resan. Jag hittade tre som jag kan lägga upp här.

Första bilden är från en kväll när vi var på en jätte stor och fin restaurang. Vi var ett gäng på säkert 20pers på den här resan. Och här är alla barnen med på bild. (jag fotar såklart). Den här kvällen skulle jag busa lite med dom mindre barnen. Jag sa till Lotta att jag ska gömma mig bakom en mur och vifta med ena armen (hade en vit tröja) över muren så att hon ska ropa på barnen och säga -Titta där, vad är det? Är det ett spöke? Barnen blev ju såklart rädda och gick och berättade för föräldrarna. Samtidigt kunde jag komma fram och fråga dom vad det är som händer. Dom visade mig muren och berättade att det var en spöke där. Men såklart syntes den ju inte till. På nått sätt lyckades jag smita dit bakom muren flera gånger och låtsas vara spöke. Och ropa -Buuu, buuu!



På andra bilden ser ni ju vad som händer. hihi.. Far min var en riktig mästare med lekar och tävlingar i poolen. Här är det syrran som flyger. Alltså vi ställde oss på hans axlar. Han böjde sig ner och tog sats och kastade iväg oss.
Vi barn brukade göra "sång-lekar" under vattnet. En skulle "sjunga" en låt under vattnet medans alla andra också är under vattnet och försöker höra vad det är. Svårt att förklara. Men det var faktiskt jätte lätt och göra.



Här är vi tjejer i duschen. Från vänster: Jag, Lotta, Syrran och lilla Sabina.

Vi bodde på ett jätte bra och stort område. Vi var 3-4 familjer där. Alla hade sina egna lägenheter runt poolen. Det var verkligen paradiset för oss barn. (Ja, jag var ju bara 11 år). Men det var ju ett av de bästa resor någonsin. Och jag är glad att jag har så mycket minnen kvar av resorna.

Vi var ju inte bara i Spanien under denna resa. Eftersom vi bilade hela vägen ner. Vi stannade till i Euro Disney och Eiffeltornet. Det blev ju Danmark, Österrike, Belgien, Frankrike, Andorra och Spanien.

Och den här Lotta. Henne träffade jag på resan och efter resan brevväxlade vi lite men tappade kontakten efter ett tag. Jag vet inte vad hon heter i efternamn. Men jag tror att jag ska ha mina adress-böcker kvar från när jag var liten. Det hade varit kul om hon kom ihåg mig och om vi fick kontakt igen. Jag gillade henne skarpt då. Och hon lärde mig spanska. Det var på den här resan som jag blev så intresserad av språket. Ack.. att jag inte började läsa in språket på allvar.

Här är en till låt som är speciell från resan:



Vad säger ni? Borde jag ta med mer bilder och berättelser om mina resor? Är det kul att läsa om? Tell me!!

En annorlunda fruktkaka

Den här ska jag testa att göra en dag ;)

Ingredienser:

1 dl socker
4 ägg
2 dl torkad frukt
1 tsk salt
1 dl farinsocker
4 msk citronsaft
nötter
2 l Whiskey

Gör så här:

Ta fram en mellanstor skål
Kolla whiskyn genom att smaka, häll whiskey i ett decilitermått och drick.

Upprepa.
Sätt på elvispen.

Smaka återigen på whiskyn, om den fortfarande håller kvalitén.

Blanda 1 dl smör i en stor skål.

Lägg till 1 msk socker och vispa igen.

Kolla om whiskyn fortfarande är god.

Drick ännu en kopp.

Schtäng av elvischpen.

Knäck två hönor och schläng i schkålen, med all torkad frukt… schätt på elvischpen igen…

Om den fruktade torken fastnar i schkålen, vrid loss den med en muvschkrejsel.

Schmaka sen om whiskyn fortfarande är god.

Schen schaka du schiiila 2 dl schalt , eller nåt schånt. De é inte schå noga.
Kolla whiskyn.

Sc-ila cintronschaften, lägg till en mat…schked…och schå socker.
Eller nåt, va fan schmörj ugnen.
Vrid kakformen på 220 grader , g löm inte att schtänga av elvischpen.

Sc-läng ut schkålen genom fönschtret, och … schå kolla schen whiskyn.

Gå å lägg dej… Vem fan känner för föra att äta en jävla fruktkaka i alla fall….?

(ninasmat.se)

mitt schema


Vilken dag

Var på jobbet 12.50 och chefen säger att -Jaha, du hade visst missat att du börjar egentligen 12.30. Ooops! Jag skyllde på att jag faktiskt trodde att den här veckan gäller fortfarande samma tider som innan. Vilket var sant! Dumma jag hade kollat fel såklart. Så nu ska jag göra mitt schema så jag verkligen har koll på de nya tiderna!

Hela dagen på jobbet var riktigt segt eftersom det var så lite kunder men bäst var när min mammas farbror kom förbi. Han stannade till hos mig och berättade att han var på väg till affären för att köpa tillbehör till lax-soppan som han sen skulle tillaga. Och jag sa som det var att -Lax-soppa är ju det godaste som finns. Att jag alltid äter det när jag är i Finland (nästan alla gånger jag äter på restaurang där blir det lax-soppa). Så var det inge mer med det utan han fortsatte sitt ärende.

Men så kommer han tillbaka sen efter några timmar med en matlåda till mig med lax-soppa! Åh.. vad glad jag blev. Hihi.. Och den var riktigt god kan jag lova! :) Det var ju så himla snällt av honom. Det gjorde att dagen min var riktigt bra idag! hihi..

Sen så var jag tvungen att ta en sväng upp till grannen här, för min kära (senila) far hade postat ett viktigt brev innan dom åkte till Finland (för två veckor sen) och den har inte kommit fram till personen han skickade den till. (Antagligen pga att han missat skriva rätt adress) Så jag fick gå upp till grann-damen som jobbar på posten och fråga om hon kunde hjälpa oss och se efter på nått sätt om det finns kvar nånstans i deras lager. Och inte nog med att det var pinsamt att gå upp o be om en tjänst, hela familjen satt ju o åt middag. hehe.. Men hoppas att det dyker upp då. Gjorde en "anmälan" på postens hemsida också så vi får väl hålla tummarna att dessa viktiga papper dyker upp.

Nä, nu ska jag göra schemat innan Grey´s anatomy börjar.



Gäsp

Har sovit så himla dåligt inatt. Det svider i ögonen. Känns som jag får huvudvärk.
Och så frös jag hela natten. Hoppas jag inte blir sjuk bara.

Idag ska jag jobba 13-19. Hoppas det kommer vara full rulle så tiden går fort.
För jag vill bara hem och sova i min egen säng :)

Nä nu ska jag laga mat till min "lunch" på jobbet.


Många timmar..

.. har jag spenderat här framför datorn nu.
Pratat mest med Sanna på msn.
Dom ska ha fest på nyår och inte nog med det så blir det maskerad.
Det ska bli riktigt kul.
Så det blir inte Levi för min del. Dit kan man ju åka nån annan gång.
Hellre firar jag nyår med Sanna & C.o. :)

Men vad ska man klä ut sig till? Vill verkligen hitta på nått riktigt bra.
Hittade lite idéer på nätet:

Och jag har två favoriter. Vilka det är kan jag inte säga. Men ska göra allt själv.

Nu måste jag ta en dusch o sen gå o lägga mig. Ska ju jobba imorn.


ledsen

Varför skulle jag klanta till det såhär?

Jag blev ju så glad. Riktigt glad.
Men du lyckades få mig ledsen lika snabbt.

Och jag sa att du var kall. Du dissade mig.
Och efter det blev du arg.

Jag sa ju bara hur jag kände.
Men nu blev jag boven i dramat.

Nu vet jag inte hur jag får känna längre.
Bör jag inte visa mina känslor mer?

Jag hoppades och trodde att det skulle bli bra.
Du fick mig att ändra mina tankar om framtiden.

Men nu..

Jag får helt enkelt ge upp och gå vidare.




Bilder

Har lagt in bilderna från tjejmiddagen till inlägget om kvällen. Take a peak!

Var alltså i stan med Collin idag. Jag köpte handskar och en liten present till Babe för hon fyller år imorn. Sen var vi o fikade på Vallgatan. Det blev varm choklad och en blåbärspaj. Det var kul o träffa C igen. Och om det går som planerat kommer hon o J och hälsar på mig på lördag. :)

Kom på att jag ska ju på dop på söndag. Hjälp, vad ska jag köpa? Det är en liten flicka som ska döpas till Alda.

Nu har jag smakat på ett glas vin (blev ju en del över från i lördags) men imorn ska jag upp kl. 8 för att åka till Babe och äta tårta hos henne. Ska alltså vara hos henne redan kl 10 på morgonen. Så typiskt! Jag som gillar att sova länge, men tvärtom är det ju för dom som har barn. Hihi..

 

till stan

Nu ska jag göra mig klar för att åka till stan o träffa Collin.
Var så länge sen vi sågs.

Och ja.. nu har jag äntligen diskat o städat.. :)



What a great night

Åh.. så kul det var i lördags.
Babe kom hit redan vid 16-tiden och hjälpte mig med pastasalladen. Sen droppade alla in vid 18-tiden. Och vilka fina prsenter jag fick. hihi.. En Galliano flaska, Geisha choklad.. mm. Och ett spel. Sanning eller konsekvens. Vi började med att käka salladen och fick beröm för att den var riktigt god. :) Sen gjorde jag lite drinkar men dom var inte lika populära, för starka helt enkelt. hihi. Sen skulle vi spela "tjejmiddag", det jag köpte just för den här kvällen. Men den var verkligen jätte tråkig så vi bytte till "Sanning eller konsekvens". Då kom vi igång ordentligt och den var jätte kul. Fast vi blev aldrig klara med spelet då vi hade så mycket annat att berätta och prata om. Så hade jag tagit för många glas vin så jag och A.M gick ut en sväng. Det blev ner till närkrogen där hon tog en shot och tillbaka. Vi hade verkligen jätte skoj och de sista gick inte förrän runt 3-tiden.

Tack tjejer för en riktigt grymt rolig kväll. Det måste vi verkligen göra om. Men nästa gång får det bli hos någon annan eller hos mina föräldrar för jag tror inte mina grannar tyckte det var lika kul. hehe..

Igår gick jag inte upp ur sängen förrän vid 17-tiden. phew. Och oj.. vad det såg ut här. hehe.. Kan tjejer verkligen stöka till det så? Jag har städat en hel del men disken tar jag tag i imorgon. :)



Jessica a.k.a Babe, Angelika M, Saga och jag, Vivi
Angelika a.k.a Ida, Mia, Theres och Ulle.



1. Jag vet inte varför jag har den minen..
2. Jag i min party outfit. Morgonrock och tofflor.
3. Jag och A.M ska väl bevisa något här.
4. Uppdrag: trä en kondom på något. Och det blev ju flaskan.
5. A.M gör kullerbytta över Ulle, eller nått.
6. A.M kände sig het i Mias glasögon.
7. Ulle med sin pissepåse.
8 Som hon hällde upp i glaset o drack ;)
9. Jag o söta Vivi
10. Uppdrag: någon ska ge Mia en puss på munnen. Alltså blev det jag men hon gissa fel :( 



1. Uppdrag: Visa hur man gör doggystyle.. eller var det så?
2. Nu har A.M och Ulle fått fnatt
3. Och nu har det gått alldeles för långt
4. Alla ville ju hålla lill-tösan.
5. Uppdrag: Känn efter vem som har skönast rumpa. Babe valde A.M


Rent och fint

Imorse vaknade vi kl. 8. Fast Cassie väckte mig tre ggr under natten.
Sen så städade vi lite o syrran letade upp C´s gamla kläder som hon kan ha till lillan.
Runt 11-tiden åkte jag hem. Och sen jag satte min fot härinne har jag städat.
Tvättat kläder m.m., dammsugit, moppat golven, dammat av, möblerat om, strukit o
hängt upp nya gardiner, hamrat och t.o.m handlat maten tills imorn.
Gissa om jag har ont o kroppen nu?! Sååå ont! Men nu är det rent o fint iaf.
Borde börja förbereda maten tills imorn så jag slipper stressa imorn.
Ska ju jobba också. Sen måste jag handla lite till. Och oj.. vad jag har att göra.

Dags jag börjar nu innan jag deckar.

Helt slut

Har varit med syrran i två dagar nu och hjälpt henne med barnen.
Jag kom hit hem till henne igår efter jobbet. Cassie låg ju o sov redan.
Vi kollade lite på tv o käkade chips och dipp *det var länge sen*
Sen var det lägg dags vid halv 1 men det blev knappt nå sömn.
Lilla tösan, Melina är en riktig skrikare medans Cassie pratar i sömnen.
*sov i samma rum som Cassie*
Sen vaknar ju Cassie redan halv 8. Och det är dags att gå upp.
Vi lämnade henne till dagis och sen åkte jag syrran o Melina till IKEA.
Jag köpte lite dricks-glas och vin-glas + det där vitrinskåpet. :D
Handlade mat (tacos) och hämtade Cassie innan vi åkte över till mig.
Så kom K också, han hjälpte mig med vitrinskåpet *blev många fula
finska svärord där* Och sen bärde han ut de stora högtalarna och hyllan.
Det är kaos hemma hos mig nu. Dammtussar överallt. Skräp överallt.
Kläder utspridda överallt. you name it!
Så imorn ska jag hem och städa och tvätta. Det ska fan bli kliniskt rent
innan tjejerna kommer på lördag. Och nu när jag har det nya fina
vitrinskåpet får jag möblera om lite också. ;)

Men nu måste jag sova. Kommer väl bli väckt redan runt 7 imorn.

Tack K för hjälper! Du är heeelt underbar! ;)

Bedtime

Jag har ju såklart inte gjort mer än suttit här framför tv:n och datorn heeela dagen. Visst, jag diskade o lagade lite makaroner förut men that´s it. Jag hatar att jag inte kommer igång med nått när jag ändå är hemma. Två dagar har jag nu sittit här i min ensamhet. Ja, jag hatar ensamheten också. Klart att det är skönt att ha sina "lediga" dagar men inte allt för ofta. Ska bli skönt att få jobba imorn.

På torsdag ska jag och syrran till IKEA. Jag vill ha ett vitrinskåp. Hittade ett för bara 499:-



Men vi får se om jag kanske lyckas hitta tillbaka till den sparsamma Tanja och hoppa över det tills jag har betalat mina tidigare skulder på IKEA. Hihi.. Hatar avbetalningkort.

Vad mycket "hata" ord det blev. Men så har min dag varit idag. Idag är en hat-dag. Trots att jag egentligen inte kan hata något. Finns nog inget jag riktigt hatar.

åh.. nu kommer en riktigt härlig klassiker på VH1.





Så nu ska jag väl ta en dusch o gå o lägga mig. Hoppas det blir en bättre dag imorn.

November

Vad hände med oktober? Den kom lika fort som den gick. Usch.. vad tiden går fort nu. Snart är det väl sommar snart igen, men då klagar jag verkligen inte.

Så helgen då. I lördags jobbade jag ju mina långa tre timmar ;) efter det gick jag bort till "kalaset" som vart slut redan men presenten uppskattades. Sen gick jag hem till syrran o Cassie. Vi lagade mat och sen var jag jätte sugen på att gå ut o festa. Och det var ju såklart Erkki o Molly som var på G. Jag åkte hem till Majorna, gjorde iordning mig o mötte dom på Henriksberg-krogen. Det var nått band som spelade där men det var inte riktigt min grej. Så vi gick hem till mig, tog ett glas vin och sen åkte vi hem till dom. Där fortsatte festandet lite till. Sov över hos dom o vaknade ganska tidigt på söndagen. Och var lite seg, orkade inte röra mig från soffan. Men till slut, runt 21-tiden kom jag hem, deckade och sov till 12 igår.

Sen har jag bara varit hemma. Var iofs på ansiktsbehandling idag men inget annat spännande har hänt. Jag borde ju ta tag i städningen men är lite arg för att jag fortfarande inte fått ner högtalarna + en hylla till förrådet. Undrar om jag helt enkelt får försöka bära ner allt själv (dom väger alltså mer än jag själv). Får se hur jag löser det.

Hade gärna velat möblera om men det går inte heller. Åh.. blev bara ännu mer irriterad nu. Ska väl ta o diska iaf.

RSS 2.0