sent på en torsdag kväll..

men har kommit hem för en timme sen. Var på stan med Collin, Madde o Sara. Jätte mysigt. Vi var på ett ställe som heter "Viktoria" men på min tid (när jag var 18 o var där några ggr hette d Enter). var d inge vidare men nu var d ett "respektabelt" ställe.. tihi. Har nog fått i mig ett par cider.. Men är så glad för att Collin ville var med mig en sista kväll på länge. Och Madde som var så orolig för mig.. -Jag kommer klara mig, annars kommer jag bara hem med flyget, inga problem! Men jag behöver verkligen detta. Jag vill börja om och vara med min älskling och med folk som kan acceptera honom för den han är istället för att få höra skit istället. Ja, folk här i fucking Gbg har d svårt med Sthlm:are. Men om man verkligen älskar mig borde man kunna acceptera vem jag är med också. Visst, alla har sina brister men vissa ser inte sina egna brister utan ser bara andras fel och drar alla över en kant. Det är jag glad för att jag aldrig gjort. Jag ser inte ner på folk som tex, klär sig annorlunda, som pratar annorlunda eller ser annorlunda ut.. Så länge nån är trevlig mot mig, är jag alltid trevlig tillbaka. Vissa gånger har jag förlorat på det för att jag var "dum-snäll" men man lär ju sig av sina misstag. Jag är iallafall glad över att jag inte är så överkänslig med allt och därför kanske jag har lite fler "vänner" än andra. Jag bråkar inte eller tjafsar. Jag mår bra så länge andra mår bra. Kan ju ta ett litet exempel här eftersom M ändå läser min blogg. Jag verkligen hatade henne för hon hade varit med min dåvarande kille. Men det var ju egentligen inte hennes fel, utan hans och i nuläget har vi blivit "vänner" och "håller koll på varann". (eller, hon håller koll på mig rättare sagt) Att vi fortfarande har kontakt är bara för skönt. För nu har jag lärt känna en person (lite) och fått en ny människa i mitt liv. Hon är tuff och lär mig lite av d ena och d andra (du vet vad jag syftar på) men jag är så otroligt glad för d. Inte ofta tjejer kan bli vänner när d varit som d varit för oss.
Och måste skryta lite.. har gjort en bra gärning idag. När jag hoppade av bussen för att gå hem såg jag två tjejer springa mot bussen. Jag ropade till dom o frågade om dom skulle med bussen och såklart skulle dom d (varför sprang dom annars .. hi hii..) Sa till busschauffören att stå kvar en liten stund till för stackars tjejerna springer som galningar. Och det gjorde han och tjejerna tackade! Även om d inte var en stor grej för dom, kände jag mig nöjd! Nu har jag varit snäll (som vanligt) men what a heck.. Jag mår bra iaf.
Shit.. snackade med min kusin H på msn nu.. Var ett tag sen man hörde av honom. Han var lite på lyret och skulle iväg på nån rally grej imorn. Men herregud, den människan.. Han har två barn och är förlovad med tjejen till barne och är fortfarande inte nöjd. Okej, d har varit lite strul mellan dom.. men livet är så. Men d verkade som att d ändå var bättre nu mellan dom än vad d var då i början. Då var han som mig. Tyckte allt var värdelöst.. Men vad skönt att båda fått perspektiv och insett vad allt går ut på. Saknar honom men han fick mitt nr så hoppas han tar sitt lilla arsle till Helsingfors och hälsar på mig sen. :)
Känns skumt att jag ska bo så nära mina kusiner. Dom har aldrig ens försökt komma o hälsa på oss här i Sverige, alltid vi som åkt dit. Och nu när jag ska flytta dit känns d som att alla kommer vara så mycket närmare och d kan bli lättare att ses... MEN bara för att man nu kommer bo där ett tag kommer man inte se en jävel, bara för att d är en självklarhet.. att man har lättare att ses men skippar d för att d e så nära.
Nä, nu borde d räcka för mig idag.. dags att sova så jag orkar åka till stan o träffa min älskling :D längtar verkligen.

Glad midsommar på er alla!image52

PS: så mycket text d blir när man fått några cider i sig :) får rätta allt imorn.

Nästan lika hektiskt idag...

att jag orkar! he he.. jo, faktiskt! Nä, men idag var d dags att packa in saker i husbilen o husvagnen. Sen skulle jag ju packa allt mitt o Kims också som vi ska ha till Finland. Vad tomt mitt rum är nu :( Kommer sakna mitt rum. Men där har jag ju sen en hel lägenhet som jag får inreda (med mina saker) så d kommer nog kännas som hemma ändå.
Är helt ensam i huset nu.. känns så skönt! Jag som har fått hålla mina känslor inne hela veckan bröt ihop direkt! Av lättnad! Jag grät o grät. Inget är egentligen fel, bara det att jag kommer sakna alla så mycket. Nu känns det bättre! Snart ska jag iväg till Micha och låna hennes dusch. Badrummet är kaklat o klart men d finns ingen dusch. Tur att man har nån som man får låna duschen av! :)
Imorn är det ju midsommar! Äntligen! Bara för att jag nu sett fram emot den dagen så kommer d säkert bli katastrof av d hela, men d får vi ju inte hoppas. Kim kommer :D *big smile* Och så ska min "extra-mamma" Liisa vara med. Hon är den goaste "kärring" jag vet! hi hii..
Jahapp.. nu är det dags att dra iväg och sen ska jag nog hyra en film o gotta mig med morötter och dipp.. *no chips today* :)

  
Jag och Liisa! (andra bilden är midsommar 2005)

PS: Tack Jo för att du skrev till mig här. Hoppas du inte tog d där på fel sätt. Synd bara att vi inte hinner ses innan jag åker. :(

En hektisk dag!!

Är helt trött i kroppen idag. *pustar ut* Dagen började med att Collin ringde och väckte mig kl.11 imorse. -Damn, jag har försovit mig.. i´ll be there, promise! Upp o hoppa och sen var upptäcktsfärden igång. Åkte ut till Torslanda torg, köpte lite blommor och hittade till Collin och hennes mammas "Kaffe och Te" affär. -Oj, vilken mysig o stor butik! Satt där och smakade på te och pratade om livet. Sen var d dags att åka in till stan. Leta skor! *yäk* Men jag hade tur, hittade ett par jätte söta sandaler på Bianco direkt. Gick runt lite o kollade ett tag tills jag bestämde mig för att ta vagnen till Angered.. -hjälp! Men d gick bra och jag kom hem till Sanna o Timo. Sanna bjöd på glass och sen ringde hennes tel och d var ett viktigt samtal.. men somflöt på i över en halvtimme. Tyvärr kunde jag inte stanna så sen var jag på väg till Hisingen.. Väl framme hos Jo öppnar en nyvaken Rick upp dörren. Stackarn var ju lite bakis.. ti hii.. Han bjöd på en halv cider *slurp* medans vi väntade på Jo. Men hon skickade ett sms att hon var på Casinot med sin syster och det kan ta en stund. Sure! Så jag bestämde mig för att åka hem. Fick ju d mesta av mina kläder med mig iaf men d fattades några linnen. Tog en sväng till Burger King! -Maaaat! Hade typ druckit 5 liter vatten under hela dagen och inte ätit mer än glassen. Oj, vad magen blev glad. Så var jag hemma lite efter 21. Alltså hade jag varit iväg i 9 timmar.. och 5 av dom timmarna hade jag suttit på buss/spårvagn. Men nu har jag ändå fått sakerna från alla och träffat alla utom Jo innan jag drar iväg till Finland. Jo och Rick ska inte med till midsommar.. (vilket var bra för d kunde blivit bråk)
Och så har min far kommit hem med våran nya husbil. -Damn! *skratt-attack* Kunde den inte varit liiiite större. Den är ju stor som en dubbeldäckare typ.. *nja, inte direkt men NÄSTAN* :) Så kul för nu har vi både husvagnen och husbilen till midsommar så alla får plats. :)
Nu ska jag visa mina nya sandaler (eller vad d nu heter) och ett par andra fina skor som jag köpt över en månad sen men fortfarande inte använt. :S (tar med Puma skorna också som jag gillar så otroligt mycket).

     



Dagens höjdpunkt: Att jag fick teét och allt annat jag tänkt köpa, gratis! Tack!
Dagens låt: Var en Gyllene tider låt som någon lyssnade på på bussen (för annars var jag helt utan musik hela dagen.. Ja! Katastrof! Men jag överlevde! :)


åh nej...

Idag har jag o Kim bråkat en massa. Om midsommar! :( Jag har ju bjudit med Jo o Rick. Men eftersom Jo sagt något riktigt dumt om Kim för ett tag sen, blev han arg för att jag bjudit dom också. Han har rätt, och förstår att han inte vill fira midsommar med henne. Men jag vill ju ha min bästaste vän med också, eftersom jag sen flyttar till Finland. Så nu vet jag inte hur det kommer bli. Vill ju inte ta tillbaka inbjudan heller. Men det löser väl sig på nått sätt.
Har inte gjort så mycket mer än pratat med Kim i telefon hela kvällen. Stackars mamma, hon kommer ju få en höööög räkning. :( Men när hon får den är jag inte hemma ändå.. hihi..
Borde gå o lägga mig nu.. var ju uppe redan kl. 9 imorse o har alltså inte sovit mer än 6 timmar inatt. Fast det borde ju vara en normal människas sömntid, men jag sover ju typ 10 timmar varje natt. hihi..

Lämna gärna kommentarer på mina blogg-inlägg! Hade varit kul med era synpunkter.. Har inte varit beroende av det innan men nu vet många min blogg adress så jag vill veta vilka som läser det..

Dags att sova. Natti natti

PS: Ska börja med en liten grej.. som tex "dagens höjdpunkt" och "dagens låt" (vet att jag härmar alla bloggare med det, men har man ingen egen fantasi får man låna andras.. )



Dagens höjdpunkt:
Att jag faktiskt gick upp tidigare än vanligt idag.
Dagens låt: Yölintu - Sitä saa mitä tilaa (när syrrans kille översatte låten till svenska och det lät bara förjävligt. Det blev ungefär såhär "man får det man beställer, nu är du helt coco , hey älskling tro mig nu är saken bara så. Och detta är egentligen en vanlig finsk dans låt men översättningen blir helt fel om man tar d ord för ord.)


Fint väder idag men...

jag har bara suttit inne idag. Eller inte direkt, var ju nere på lindex med mamma och köpte kläder till midsommar. Ska jag visa? Ja, jag kan väl göra som alla andra här på bloggen och visa upp nya kläder, och faktiskt så är jag såpass nöjd med mina kläder att jag gärna gör det. Klänningen kanske ska ha ett bälte, får testa fram d en annan gång. Första gången jag köper sånna där kortbyxor.. shorts.. eller vad d nu kallas. Men jag gillade dom. :)
Iallafall.. så imorn ska jag på ansiktsbehandling och efter d hälsa på Collin på hennes nya jobb. Efter d ska jag hinna förbi Jo med för att plocka upp mina kläder som hon har allt för länge och som jag faktiskt behöver mer själv. På torsdag ska jag packa allt som ska med till Finland. Och på fredag kommer älskling.. :D Och nu ser jag ännu mer fram emot midsommar för att jag har nya kläder och så ska kanske Jo o Rick vara med.
Jag känner att jag brukar skriva samma sak varje dag så jag låter bli nu och skriver mer imorn. :)

 
Vad jag ser sur ut på kortet med klänningen.. men bli inte rädda! Jag är snäll!!

oj oj oj...

Vad d har blivit festande nu för min del, eller njae.. kanske inte direkt festande men druckit alkohol iaf.
I onsdags var jag ju hos Sanna o Timo. Drack lite cider innan jag ens åkte till dom så jag var ju lagom lullig när jag kom fram. Dom smakade också på öl o cider, men så blev Sanna dålig efter att ha varit ute med hunden så blev d bara jag o Timo som gick till deras krog. Där träffade jag på en av fars gamla vänner så vi satt o snacka resten av kvällen o inte nog med d, ska han bjuda mig på shottar sen med. Det slutade med att jag blev så full o missade bussen att han fick boka en taxi åt mig. :) Första gången jag somnade i en taxi, tur att det var en riktig o inte en svart taxi.
På torsdag låg jag i sängen typ hela dagen. Sen smakade far o morbror på Jägarmeister, klart jag skulle vara med o smaka också. När min morbror gick o lade sig vid 01-tiden satt jag o far fortfarande uppe o diskuterade allt mellan himmel o jord. Det slutade med att vi hade hällt i oss nästan 1 liter Jäger och så började vi se syner båda två. Kändes som att det satt folk runt hela köksbordet, sen var det dags att lägga sig.. o klockan var bara halv 7 på morgonen. :)
På fredagen hade vi ju såklart familje middag. Sen kom en av fars vänner med sin blåsta son. Killen är 32 år men lika mogen som en 14-åring. Där satt jag o syrran o drev med honom hela kvällen, tills vi sen gick ner  till krogen. Tog några varv på dansgolvet men vi var inte där i mer än 2 timmar.. tur det! :)
Lördagen låg jag i sängen o framför tv:n hela dagen. Tills min mor fick för sig att vi skule till finska krogen. Ja, men visst! Jag piggnar till helt plötsligt o tar en cider o sen var d dags för några svängom på finska krogen, tyvärr var d dåligt med folk men d gick an ändå. :)
Igår låg jag ju såklart o latade mig hela dagen för att man inte var riktigt kry i kroppen. Kollade på "Populärmusik från Vittula" (eller vad den nu heter) Den var ju helt okej, om den inte hade varit så övernaturlig vid vissa tillfällen. 
Idag har jag bara suttit här framför datorn, fixat min mapp med alla låtar (oj, över 2000st låter) och laddat ner massa program. Och när jag ska bränna skivor, ja, då har man helt plötsligt bara två tomma skivor kvar.. och jag som hade "snott" 7 st på pappas jobb. :( men men.

Och så midsommar. Min älskling kommer hit då. Sen ska vi till en camping i Alingsås. Mor o far hade inte fått boka i förväg så förhoppningsvis finns d platser där på torsdag när dom ska dit. Ska bli kul o va med familjen, vilket jag varit nu i alla mina år. Sen kanske Johanna o Rickard kommer med. 
Äntligen får jag träffa min älskling som jag varit från i nästan två veckor. Jag är kär.. och hoppas att det här kommer hålla för nu har vi verkligen kämpat för allt o d blir bara ljusare för var dag. :)

Nä, dags för mig att smaka på mina Geisha som jag köpte på båten.. *slurp* 

image27  image28image29
Finns det något godare än Kopperbergs päron cider, Jaegar och Bacardi Razz? :)



image26
Sanna och Jag.. kortet är ganska gammalt men jag fick det idag! Hon är en riktigt go o liten tjej!

onsdag..

Lill-lördag!! :)
Ska hem till Sanna o Timo ikväll. Det ska bli kul. Smaka på lite cider o Bacardi Razz.. hi hii.. Sen blir d nog en sväng på stan.
Har pratat mycket med Kim idag, hade nästan gett upp imorse om allting eftersom jag låg o funderade hela natten på allt möjligt. Men efter att vi snackat så har vi kommit överens att han kommer hit o hämtar mig på fredag, kommer han inte så får det vara. Skickade iofs iväg papprena idag igen så förhoppningsvis blir d bra.
Och så väntar jag på kläderna från Ellos som jag o mor beställde för två veckor sen, dom skulle komma inom en vecka men satans posten som är sega med sina utskick.. men men..
Har inget mer att tillägga utan får helt enkelt ta o göra iordning mig o sen dra iväg till godingarna!

image40 De goaste paret som finns! Och sånna finnar rakt i hjärtat!! Gillar er!!

vilken dag...

Ringde till a-kassan idag, dom hade inte fått mina papper!! gick till arb.förm igen o fyllde i blanketterna och ringde a-kassan igen för att kolla upp adressen, kom fram till att d första papprena hade hamnat helt fel. Vilken tur att jag kollade upp allt, synd bara att man måste vänta i två veckor till. :( Och sen har jag bara varit med mina föräldrar o köpt kakel o dusch till vårat badrum. Det tog ju inte mer än 4 TIMMAR så så har min dag varit. :)
På torsdag ska jag träffa Sanna o Timo, och blir d som vi har planerat nu så ska d vara fint väder och vi ska åka till landet o sola, bada och basta. Annars blir d väl en party kväll hos dom.
Saknar min älskling.. men nu när jag är hemma utan honom funderar jag mycket på om han är den rätta för mig. Jag älskar ju Kim men kommer vi orka? I Finland förra veckan blev d mycket fel hela tiden, fast en hel del berodde på min kusin som bodde hos oss o gick oss på nerverna. fast jag o Kim igenom mycket tråkigt också och jag vet inte hur jag ska kunna komma över allt. I lördags firade vi våran ett årsdag.. MEN kan det bli fler år.. och om dom kan bli bättre än det här första året?? Men men.. vi får ju helt enkelt hoppas på att d blir bättre. Om han ändå kunde lära sig något av sina misstag, för det har jag gjort.

Nu ska vi till affären och handla mat o sen blir d bastu! :)

image41
Kim och jag för över ett år sen i Bulgarien.. där vi träffades, där allt började! Älskar dig!!

He he..

Var i Helsingfors förra veckan. Bestämde på torsdag kväll att vi åker på fredag. Och så blev det. Var där nu i en vecka. Det blev mer av en semester än annat. Men det gör inget. Älskling ordnade jobb och jag kan ju inte göra det förrän jag fått mina papper. Varje dag var vi ute på stranden och solade. Det blev lite utgång också men jag tog det mer lugnt än min älskling som träffade vänner hit o dit. Var på Linnanmäki (ett tivoli), Suomenlinna (Sveaborg) och kollade runt på stan så att jag lärde mig gatorna m.m. Nu känner jag mig bara som hemma där. :) Men tyvärr kom jag hem inatt för att jag måste få mina papper och ingenting har hänt än. Måste ringa dit imorn och puscha på dom lite. Älskling är kvar i Finland för att han började jobba idag, men förhoppningsvis får han ledigt (som dom lovade innan han började) för att kunna hämta bilen och mig. :)
Idag var jag ute o hälsade på Babe m.m. Sen blev det en middag med W o A på Krogen.. och där satt mitt ex med syrrans kille. Han tjatade att jag skulle komma o snacka med han, men vad fan skulle jag sagt? -du har inte bara gjort mig illa utan gör mig illamående bara jag ser dig! he he.. d var elakt men så är det. When it´s over, it´s over!!
Nä, nu ska jag ta en cigg och smaka på Bacardi Razz :)


Suomenlinna (Sveaborg)

Linnanmäki (Tivoli)


RSS 2.0