Gott nytt år!!

Här är jag nu hos Sanna och Timo. Sen så har S, P o Timos kusin också kommit idag.
Tjejerna fixar håret medans grabbarna kollar på längdhopp. Själv är jag redan klar.

Idag gick vi upp redan halv 8. Så kom S o P. Sen åkte vi o handlade lite. Och så har
vi nu varit här o gjort iordning oss ett tag.

Alla har köpt dräkter tills ikväll. Det blir en geting (jag), en rödluvan, en liemannen, en ko,
en nyckelpiga och en kirurg. hihi.. Ska bli kul o se hur vi kommer se ut sen.

Snart ska vi laga mat, sen suuupa! Leka lite lekar och ha allmänt kul. Hoppas vi orkar
till 12 ikväll bara. hihi.. Men det gör vi nog.

Så blir nästa uppdatering år 2010. Hoppas ni kommer få en grymt rolig kväll.

Happy new year!

LEVI

Här är jag nu. I mitt andra hem. hihi.. Fjällen i Finland.

Vi var en hel vecka i stugan. Syrran var ju med sin familj där också.

Jag, far, farbror o två till var ute i lördags i Rovaniemi. Det var ett stort ställe med dans, disco, metal och karaoke rum. Hade riktigt skoj. Och på väg hemåt delade vi ut "posten" också. Så vi var inte hemma förrän ttyp 8 på morgonen.

Igår kom vi hit ganska sent på kvällen. Min kusin Anitta och jag gick till Panimo. Den bästa baren här. Efter oss kom mor o far sen också. Vi satt där o babblade på om allt mellan himmel o jord. Kom till husbilen o snacket fortsatte till 7 på morgonen.

Det har blivit några kvällar/nätter som inte slutat förrän på morgonen.

Imorn går flyget kl. 13.oo mot Helsingfors. Där hinner jag se lite av min stad innan jag tar tåget till Åbo till Sanna o Timo. Och hos dom blir det ju nyårsfest och det ska bli grymt kul.

Nu måste jag göra mig iordning för att gå till Kammi o käka. Bästa restaurangen som min moster o hennes man driver. Och bredvid här nu sitter Esa (en kusin) som varit o åkt skidor men jag har ju fortfarande inte lyckats ta mig  till backarna.

Ringde till jobbet nyss också o K blev glad glad att höra från mig. Imorn ringer jag dit igen och får veta hur schemat blir för sista månaden på jobbet. Känns tråkigt att det blir sista månaden på jobbet men sånt är livet.

Bilder uppdaterar jag sen när jag kommer hem. Fick ju en kamera i julklapp så massa bilder har jag hunnit ta.

Gott nytt år till er alla! Vi ses nästa år :)

äntligen

Funkar internet,.

Jag har mycket att berätta men måste sova snart.

Snöscooter safari imorn.

Så uppdaterar bättre imorn.

Allt är iaf underbart trots -20 grader. Hihi. 


karta över Finland

Eftersom vi åker imorgon ville jag visa er vart vi kommer åka.

Imorgon åker vi först till Sthlm där vi tar båten över till Turku.
Vi kommer fram på fredag morgon och då ska vi träffa Sanna.

Sen bilar vi hela vägen upp till Sodankylä. Där vi har stugan.
När vi varit där över julen kommer jag ta flyget ner till Helsingfors.
Därifrån tar jag tåget till Sanna.

Jag ska försöka ta mycket bilder på resan och uppdatera så ofta
jag kan. Det kan väl vara intressant och se hur det ser ut i Finland, eller?

Har ju min egna dator med mig och som tur är har far min internet
så jag kommer nog sitta med datorn i knät hela tiden. För vad annars
ska man göra i bilen?

Här har ni kartan över Finland.


sms

Idag var jag på jobbet 13-19. Hade massor att göra. Vi får in massor med varor från andra butiker som vi ska försöka sälja ut. Men vi har ju så mycket eget gammalt som måste väck så det blir kaos ute på lagret. Jag har slitit som ett djur idag. Naglarna har gått av och sår på händerna. Känns riktigt skönt att det är sista dagen imorn. Förutom sen i januari blir det ännu mer hektikt men det är då det. Idag var det också allra sista dagen som jag jobbade med Kam. Vi blev lite ledsna över det men kommer garanterat ses ändå eftersom hon bor i Nödinge.

Idag fick jag ett otroligt fint sms:

Älskling varför är du inte här? Jag är ju här.
Vart du än är tänker, saknar och önskar jag att du vore här.
Du är alldeles för långt borta för att jag skulle kunna hålla om dig
och säga hur mycket jag älskar dig.
Men snart är du inte bara i mitt hjärta och mina tankar utan
naken omfamnad av mina armar och drömmer sött bredvid mig.
Med en ring på fingret och en bulle i ugnen.
Du är mitt allt och jag är din för alltid.


Kan ni gissa vem det var ifrån?

Jag blev riktigt riktigt glad av det. Det kom lite tårar. Det fick hjärtat att hoppa.
Är det inte det där man vill höra som tjej?

MEN .. det kom ju från Kim. Och det känns som att det är 4 år för sent. Om han ändå hade känt så när vi var tillsammans. Det kunde ju ha hänt. Men nu hade jag hoppats på att det faktiskt var en annan som skrivit det. Men man får ju aldrig det man vill ha ändå. Så kanske borde jag satsa på Kim en sista gång. Känns som att han är mitt sista hopp. Hur hemskt det än låter i era öron så saknar jag honom varje dag. Men det är mycket gamla jobbiga saker som också spökar och det hjälper faktiskt för att jag inte ska falla tillbaka till honom. Men det finns ju 5% chans att jag kanske ger upp hoppet om att hitta någon annan och väljer honom. ;) nä fy mig som jag säger.

Ja, det var ju min dag det.

julbordet och finlandsresan

Jag var ju lite lagom seg där på dagen men när Liisa kom blev det lite fart på oss. Smakade på vin och gjorde iordning oss. Sen kom far o J. Dom bastade och sen var det dags att åka iväg. Vi hade tid halv 8 o vi mötte upp P o E där också. Efter en stund kom syrran med barnen också. Dom hade jätte mycket gott. Massa olika lax-rätter. Åt mest av det kalla. Är ju inte så förtjust i köttbullar o prinskorv, eller janssons frestelse. Det blev lite snapsar med maten också. Och runt 23-tiden var ju vi alla på G. Bestämde oss för att ta en liten promenad.. det blev alltså raka vägen till Palace. Vi hade det jätte trevligt. (syrran o barnen hade åkt hem redan innan 9). Vi dansade o skrattade hela kvällen. Och vi var inte hemma förrän halv 5. (skjutsade hem P o E som bor på varsin sida av Gbg). Far o J gick o lade sig direkt medans jag mor o Liisa satt uppe till 6 på morgonen och skvallrade om kvällen.

På söndag vaknar jag först kl. 13. Och resten av dagen segade jag i sängen.

Imorse vaknar jag av att V ringer halv 9 och frågar om jag kan jobba för henne idag. Javisst! Det blev 13-17. Men så jobbar jag ju imorn och på onsdag också 13-19. Skönt att få ihop lite timmar nu innan resan med.

Har pratat med Sanna nu på msn. Har planerat in en del. Eftersom jag mor o far kommer till Åbo på fredag ska vi nog stanna till hos Sanna o Timo. Fast innan det hoppas jag att jag o Sanna får shoppa lite till nyår. Sen på kvällen blir det julkonserten och Sanna får följa med. :) Och efter det blir det dans på nått stort ställe som Sanna rekommenderat.
På lördagen fortsätter resan mot stugan. Men vi är nog inte framme förrän söndag eller måndag. För på måndag kommer syrran med sin familj dit. Eller rättare sagt till Rovaniemi. Stugan ligger några mil därifrån. Toni har en önskan på att få gå på Lordi´s restaurang där och käka. Men får se om vi gör det innan eller efter jul.
Och imorn bokar jag flygbiljetterna från Rovaniemi till Åbo till den 30:e. För då ska jag ju till Sanna och Timo och fira nyår. Ska bli så grymt kul. Och 1:a jan har Sanna bokat banor till oss på bowlingen. Weehh..
Sen ska jag vara hemma till den 4:e. Har t.o.m bokat tvätt-tid redan till då så jag verkligen får det gjort när jag kommit hem.

Nu ska jag ta en dusch, packa lite och sen sova. Åker till Nödinge redan vid 10 imorn bitti med syrran. Har lite räkningar att betala och måste ju köpa klart julklappar + lite grejer till Sanna.

Julbord ikväll

I torsdags hade jag äntligen tvätt-tid. Fick allt rent som behövdes. När jag var klar åkte jag till syrran. Vi bakade lussebullar med Cassie. Det gick väl sådär. Men det gick ju att äta. Smakade på glögg också. Det första iår.
Och på fredag morgon var det lucia på dagis. Upp kl. 6 (jag sov inte alls på hela natten) och skynda oss till dagiset. Tyvärr missade syrran hela showen (Lillan ville inte sova i vagnen) men Cassie var så himla söt i sin lucia klänning. Efter det åkte vi till mina föräldrar. Hann sova en timme innan det var dags för jobbet 12-17. Min sista dag (om jag nu inte tar V´s tid på onsdag). Sen kom jag hem. Vi åt jätte god älgstek. Jag smakade på cider. (var ju tvungen). Gick bort till krogen som äntligen fått alkohol tillstånd. Men det var ju inge folk där. Så jag och Mika kom hem hit. Far var med oss så vi tre satt o snacka och smaka på alkohol. Det blev lite sent men kul hade vi.

Idag är man ju inte världens piggaste men det blir jag nog snart då min extra-mamma Liisa kommer. Vi ska på julbord ikväll. Far min har bokat bord på Fiskekrogen för 8 personer så det kommer nog bli grymt kul. Ska bli gott med massa god julmat iaf. Undrar bara om dom också har hoppat över julskinkan.

Jag kanske ska lägga mig på soffan nu och snooza. Måste ju vara pigg ikväll. :)


Konstiga känsla

Sitter här hemma med massa tända ljus och lyssnar på musik. Känns som att jag bara vill krypa ner i sängen och sova tills imorn. Har känt mig så himla nere idag och trött. Jag har haft en längtan efter att bara försvinna och aldrig komma tillbaka. Glömma det förflutna och starta om på nytt.

Iaf.. syrran var här tidigare med barnen. Hon gav mig en dvd så nu kan jag äntligen kolla på filmer. Vi gjorde lite mat och tittade på tecknat.

Äh.. skriver mer nån annan gång.


musik

Ja jag är fortfarande vaken. Kan inte sova. Har läst gamla inlägg och musik som jag haft med. Nu spelas Lauri Tähkä - Pauhaava sydän.

Jag ska köpa hans skivor + Irinas skivor när jag kommer till Finland. Älskar texterna som dom har.

Jag har hört hans snarkande mellan låtarna. Men nu ska jag lägga mig där, putta lite på han o njuta av dessa 3 timmar innan han går upp.

Natti natti..

mysa

Hur härligt är det inte att få lägga sig i soffan och mysa med någon. Och speciellt när det känns som att det var en evighet sen man fick göra det?! Jag förälskar mig så snabbt i den här mannen.

Vi har haft en helt okej dag/kväll. Jag är glad att jag var så nonchalant mot han igår för idag ville han ses. Vi gick ner till närkrogen, smakade på nån öl/cider och käkade lite. Sen kom vi upp till mig och har tittat på tv.

Jag har inte en sekund saknat att någon ska ligga i min säng tills jag ska lägga mig. Sen han slutade med det har jag gottat mig där själv. Men nu.. jag längtar tills jag ska gå o lägga mig. (okej, jag har inte saknat det så mycket pga hans snarkande). Men idag, eftersom det var så länge sen så kan jag gärna ligga sömnlös en natt för att ha honom bredvid mig.

Kommer ni ihåg när jag o Kim gjorde slut? Jag hade inga som helst känslor i kroppen. Jag brydde mig inte ett dugg. Men den här mannen fick mig att känna igen. Inte konstigt kanske, vi har ju haft ett förhållande för många år sen. Men iaf. Jag är glad att han finns i mitt liv igen. Trots att vi inte har något förhållande. Trots att det varit lite jobbigt det senaste för mig pga att jag varken vet ut eller in. Så är jag glad för den här dagen/kvällen/natten.

Jag önskar att allt den här mannen sagt till mig det senaste.. den tiden vi umgåtts.. kunde gå i uppfyllelse. Varför ska jag leta efter något annat, när jag egentligen har en man här o nu? Men vi har våra konflikter, vi är ganska olika. Men vill han så vill jag. Och det ska inte komma nu. Det kommer när vi båda känner att det är dags. Men jag har hållt hoppet vid liv i snart 5 år så.. you never know.

Det här kanske bara är nu för stunden. Men jag njuter av det. Jag måste ta vara på den tid jag har. Och blir det inget i framtiden. Då är det hans förlust.. haha.. Skämta bara. Nä, men då är det menat. Och då går jag vidare.


huomenta

Vaknade för en liten stund sen. Somnade inte förrän 3 inatt. Men nu ska jag äta frukost och sen ska jag till stan och köpa julklappar. Ska också till Buttericks och se om jag kan hitta nått kul till maskeraden på nyårsafton. Och så vill jag köpa nya underkläder. Var ju så länge sen nu. Och man vill ju inte bara ha fina kläder på sig, utan vara fin under också. ;) Iaf jag! Synd att vi inte hade Victorias secret i Gbg. Dom har ju såå snygga underkläder. Titta själv:



www.victoriassecret.com

Skriver mer efter shoppingen.

Todeloo

Nu var det ett tag sen jag uppdaterade igen..

Fredag: Vaknade först kl. 13. Hade missat halva tvätt-tiden så jag sket i det helt. Sen gjorde jag iordning mig till julbordet o mötte K i stan lite innan 18. Vi gick till Scandic Crown där julbordet var. Alla samlades ihop ganska snabbt och sen var det ju dags att äta. Det fanns massa god lax, sill, potatis och ägg. Mer än så blev det inte. Ingen julskinka fanns det. Köttbullar kan man ju äta varje dag. Och resten gillar jag inte. Hihi.. fanns massa olika potatissallader iofs så det blev ju mest det. Ganska snålt. Och ingen musik hade dom heller. Och så var det bara ett till företag där med typ 50pers. Fast vi hade väl kul ändå. Sen efter det åkte vi några stycken till en liten krog. Resten åkte nån annanstans. K blev ju iaf full o glad så han hade väl skoj. Själv vart jag lagom lullig men det räckte ju för mig.

Lördag: På jobbet gick det bra. När V kom till jobbet såg hon förvånat på mig och sa -Men, var du inte på julbord igår eller? Du ser allt för pigg ut! hihi.. Duktigt av mig va? Efter jobbet kom jag ju till mina föräldrar igen. Jag o mor spelade spel och smakade på vin. Sen kom far med kinamat till oss. Vi blev lagom lulliga senare runt kl. 20 och bestämde oss för att kolla in Restaurangen vid golfbanan. Där hade dom julbord så vi fick vara på nedervåningen och smaka på våra cider innan vi sen gick vidare. Finska föreningen hade julbord också så vi promenerade dit. Och det var massa folk där, fulla och glada. Jag fick dansa massor och hade jätte skoj. Men aj så full jag också blev. Tur att vi promenerade hem, annars hade jag inte vaknat på söndagen.

Söndag: Vaknade runt 9 och det var bara att hoppa in i duschen och sen gå till jobbet. Var där lite tidigare än vad jag behövde så jag hann käka McDonalds mat till frukost. hihi.. Men det hjälpte verkligen. Orkade hela dagen utan några problem trots att det var ganska segt. Sen var jag bara hos föräldrarna o latade mig på soffan. Spelade Bingo lotto och vann en ny lott. Nästa söndag ska jag vinna en resa! Helt klart!

Idag: Vaknade kl. 8 o ringde till vårdcentralen. Fick tid 20:e jan. ggrr.. Varför berättar jag mer om en annan gång. Inget allvarligt. Sen skulle jag kolla på Ice Age som jag hyrt igår men somnade. Och vaknade igen först kl. 13. Sen orkade jag se den helt. Riktigt kul film. Men ettan och tvåan var ju bäst. Sen åkte jag till stan. Mötte K på vägen och gav julklapparna till honom som är till hans systers o brors barn + syster. I stan letade jag efter julklappar. Hittade till syrran och barnen. Vet vad jag ska köpa till far men vad ska man köpa till mor? Hon har ju allt. Jag ville att jag o syrran skulle till Liseberg o ta ett sånt där gammaldags kort med barnen. Ett kul minne tycker jag, men det tyckte inte hon. ggrr.. Har ni förslag? Så var jag hemma runt 20. Loggade in mig på FB och frågade S om han var hungrig för jag skulle laga lax o ville inte äta själv. Han kom efter en stund och vi käkade och kollade lite på tv innan det var dags för han att gå. Så har jag bara suttit här nu o kollat på tv.

Imorn funderar jag på att åka till stan o köpa resten av julklapparna.
På onsdag vet jag inte vad jag ska göra. Och på torsdag har jag äntligen tvätt-tid.
Ja, just det.. hade kollat fel. Jag jobbar inte på onsdag, utan på fredag är min sista dag.

På lördag kommer min "extra-mamma" på besök och sen ska vi på julbord. Pappa har med sig tre vänner då med. Ska på fiskekrogen och det ska bli sååå gott. Och det kommer bli en del shottar. Nä, då får försöka ta det lugnt. Har blivit för mycket av det goda nu det senaste.

Sen så åker vi ju mot Finland nästa vecka. Kan inte fatta att det bara är 16 dagar kvar till julafton. Weehh.. Men mest ser jag fram emot nyår. Att äntligen få vara med Sanna och C.o. ;) Kommer förhoppningsvis träffa Sanna redan nästa vecka om hon inte jobbar och kan gå med på Tomi Markkolas julkonsert.

Nä, kanske ska gå o lägga mig nu o vakna tidigt imorn.

jobb och shopping

Idag var jag på jobbet från 9oo-17.oo. Sen åkte jag till stan för att hitta kläder till julbordet imorn. Och ååhh.. Hittade en jätte fin klänning och riktigt snygga skor (stövlar med klack). Kommer vara riktigt snygg imorn. haha.. Och allt hittade jag på exakt en timme. Ovanligt tur hade jag. Och riktigt nöjd är jag. Klänningen kommer jag kunna använda när som helst typ. :)

Idag köpte jag julgardiner till köket och borde börja julpynta här. Men jag har inge riktigt jul känsla. Kanske för att jag inte har så mycket julpynt. Lite julgranskulor och en röd duk. haha.. Thats it typ.

Och så gick jag ner till tvättstugan för att kolla om det finns några tider för imorn. Haha.. märkte att det var exakt en månad sedan jag tvättade sist. För mitt sånt där märke satt på den 5:e (och det är ju från förra månaden.) Men ni som undrar, så har jag ju tvättat kläder hos mina föräldrar och sen så har jag tydligen en hel del kläder. :) Imorn blir det alltså en städ och tvätt dag innan julbordet.

Nä, nu ska jag stryka gardinen och hänga upp det.

Ska försöka få med en kamera imorn så ska ni få se min outfit :)

Arbetsmyra

Igår jobbade jag 9.3o-19.oo
Idag jobbade jag 9.3o-19.oo
Imorn ska jag jobba 9.oo-17.oo

Skulle egentligen varit ledig imorn men var tvungen att ta V´s tid.

Men så har jag ju fredagen ledigt iaf. Och då blir det shopping.
Måste ju ha nått fint till julbordet då på kvällen. MEN hur kul är det
att vara nykter då för att man ska jobba tidigt på lördag.
Vi får hålla tummarna för att V vill ställa upp. :)

Ja, mer än så har det inte hänt. Har bott hos mina föräldrar nu
dessa dagar också. Och en stooor tvätthög väntar på mig hemma,
men när ska jag hinna? Hoppas det finns lediga tider på lördag.
Måste ju ändå stanna hemma då för jag jobbar på söndag med.

Och nästa vecka på onsdag är min sista arbetsdag. Sen börjar

"semestern". Guuud. vad jag längtar. Vill åka till Finland NU!


Nu ska jag ta en dusch, kolla på Grey´s anatomy och sen sova!


RSS 2.0