nice

Igår satt jag här o njöt av att ha blivit fri. Sen ringde världens finaste man till mig. Och vi pratade till 7 på morgonen. Det gick väldigt bra för DNA O Comviq då.. dom har tjänat ihop sin tremånaderslön på en o samma kväll ;) Men vad gör man inte för en underbar människa i Finland. Vi fick ju pratat om allt mellan himmel o jord igen.

Så vaknade jag inte förrän 13.3o. Men jag var pigg o glad. Jag började fixa iordning mig, käkade en bra frukost o gick till jobbet. Gjorde kassan. Och sen var det ju dags att ta bussen till stan. På bussen satt ju redan V o E-B. Vi gick in på El Corazon. Och T kom ganska snart också. T sade att oxfilén är jätte god. Och vi beställde det. Vi fick först vitlöksbröd och sen maten.. oj oj.. vad gott det var. Jag ger det en tia. Har iofs varit där o käkat för inte så länge sen. Gillade maten då med men skrev inget här om det. Men jag måste nu säga att det är värt ett besök.

Vi satt där länge o pratade om allt möjligt. Och efter att E-B åkte hem gick vi tre en sväng till Babar, tog en cider och sen åkte vi hem.

Det var riktigt trevligt. Förutom att jag kände mig ganska utanför. Men men.. nu är det gjort iaf o nu får jag väl hitta på nått kul tills jag åker till Finland.


Sista dagen på jobbet idag :D

Idag vaknade jag på jätte bra humör igen. Tänkte att nu är det dags att ta tag i räkningarna. Och jag fick betalt ALLT!! Nu kommer det bara en räkning på 200kr från Hemtex och 900kr från Ikea. :D Känns så himla bra att ha fått det gjort. Det var räkningar för lite över 10.000kr. (hyran, elen, comhem, Hemtex Club, Ikea m.m.) Och bara så ni vet.. jag betalade med egna pengar! hehe..

När jag kommer till jobbet har vi bara tre bord med saker på. Det var lite gardiner och dukar kvar. Och när jag kommer fram till T säger hon att det nog inte behövs jobba imorn. Vi sänkte ner priserna ännu mer för att få bort så mycket som möjligt. Sen kom E-B (butikschefen) och hon sa också att det nog inte behövs jobba imorn men att jag skulle ringa henne runt 19.oo.

Jag slutade kl. 17.oo och åkte till stan. Jag gick in o ut i alla klädbutiker. Hittade ingenting. Så jag tog en till runda. Nu hittade jag massor med fina kläder. Blev inga byxor men lite linnen, toppar m.m. Lite söta festkläder/vardagskläder. Blev jätte nöjd med köpet. Och jo, innan jag gick till jobbet gick jag ner till skoaffären där dom hade rea. Jag hittade ett par snygga "promenad-skor". Dom kostade egentligen 750kr men eftersom jag jobbar på torget fick jag 75% och fick dom alltså för bara 180kr. Och allt som allt idag gick under 1000-lappen. :D

Jo, jag ringde ju till E-B och hon sa att jag inte behöver jobba imorn. Jag ska bara räkna kassan, när jag nu kan på dagen och det tar inte ens timme att göra.

SÅ JAG ÄR NU FRI!!! JAG ÄR ARBETSLÖS, MEN EN JÄVLIGT GLAD ARBETSLÖS TJEJ!! Hehe..

Känns så skönt att det gick så smidigt. Inte nog med det så får jag lön för de timmar jag skulle jobbat på fredag o lördag.. hihi.. Rätt ska vara rätt!

Jag har trivts jätte bra på Hemtex. Har haft så underbart goa tjejer att jobba med. Kommer sakna dom så mycket. Sen har det ju varit en hel del goa stammisar också.. men dom kommer man säkert stöta på här nere på torget trots allt. Jag är så glad för det här året jag fått jobba där. Trots att det varit lite si o så med vissa grejer ibland. Jag har ju erfarenhet av att ha jobbat som BUTIKSBITRÄDE! Det kommer jag nu få skriva i min CV. :D

Har ni nån aning om hur lycklig jag är? Så glad att jag råkade öppna en rödvin-flaska istället för vit. hihi.. Men det går ju att fira med det också. Synd bara att jag nu sitter här själv men imorn ska vi ju ut med tjejerna och det ska bli riktigt kul. Ser verkligen fram emot det :)

Ja.. så nu ska jag bara njuta av några glas vin och sen somna som den gladaste person på denna jord ;)

Från toppen bra humör till irriterad!!

Vaknade upp med världens bästa humör trots knasiga drömmar. Är så glad att inte mina drömmar kan förstöra en hel dag för mig längre. Var riktigt jobbigt förut när man var överkänslig. För det märker jag nu att jag varit. Och är glad att jag har lyckats få ett lite starkare självförtoende.. eller vad det nu handlar om. ;) hi hi..

Lyssnade iaf på Jukka Hallikainen i högsta volym och dansade runt. Njöt av frukosten med en Göteborgs posten. Trots att det var ruggigt väder ute kunde inget få mig på dåliga tankar. Gjorde iordning mig och fixade håret lite extra.

Och sen var det dags att gå till jobbet. Och när jag kom dit frågade V om jag kunde jobba för T på fredag. 9.3o-19.oo. Well, varför inte, tänkte jag och sa att klart att jag kan göra det. Och SEN säger hon också att vi ska ut på fredagen med jobbet. Och min första tanke var att -Jag kommer ju vara dödstrött ju.

Nu undrar jag om T bara låtsas skylla på att hon inte får barnvakt för att vi ska ut på kvällen. Men hur kommer det sig då att nån kan vara barnvakt senare? Anledningen var att hennes dotter är sjuk. Ger hon mig den ursäkten bara för att själv slippa jobba en hel dag och för att orka sen på kvällen. Visst, kan det ju stämma det som sägs. MEN varför kan då inte nån köra halv dag med mig på fredag. Som tex V hade kunnat jobba förmiddag och jag eftermiddag. Men det orkar hon inte.

Så jävla skööööööööööööööönt att slippa jobbet nu. Känns som att dom bara kört med mig det senaste. Inte mig emot, jag har ju fått bra pengar för det. Men hur var det i lördags när jag var dålig? Kunde någon ställa upp för mig? I en fucking timme.. Nej!! Ah.. ggrr..

Iaf.. det känns ändå kul att vi ska ha en fredagskväll ihop på stan med god mat och lite drinkar. Men hade gärna velat att H också kunde vara med. Hon jobbade ju ett tag med oss och är en så himla go tjej. Får se hur det blir med det.

Sen när jag kom hem (hihi.. nu är mina föräldrars hem mitt hem också). Ingen hemma, föräldrarna har åkt till Finland. Jag sätter musiken på högsta volym och går upp till andra våningen. Tänker att nu ska garderoberna rensas ordentligt! Och jaa.. det blev en överfull flyttkartong med kläder som ska slängas eller lämnas till nån sån där återvinningsgrej. Blev inte mycket kvar. Och nu önskar jag att jag får lite pengar över till shopping, behöver ju allt nytt. Underkläder, byxor, linnen, tröjor, toppar, festkläder, klänningar. Nu när man äntligen slipper arbetskläder och kan ha lite andra kläder på vardagarna. Men får se om jag o mor kan ta en liten shopping runda på stan. Behöver ju en helt ny garderob. :D

Ja det var väl det.. fick ut lite aggressioner igen.. hihi.. Hoppas bara att jag vaknar lika glad imorn igen och att jag får vara på gott humör resten av dagen också.


Det senaste

Nu sitter jag här hos mina föräldrar. MEN möblerna är kvar i lägenheten. Fick hit bara det nödvändigaste. Skulle ju flyttat över ALLT hit men ingen ville hjälpa till. Ggrrr.. Så det får bli först nästa vecka som vi tar hit allt.

Jag har bestämt att flytta hem redan nu så det blir billigare att "leva". Blir tvungen att betala hyran m.m. för februari månad men håller tummarna för att dom jag hyr lägenheten av får dit en inneboende snart. Iaf så att jag får tillbaka halva hyran.

Nu är det sista veckan på jobbet. Känns lite tungt men ändå riktigt skönt. Men vad ska jag göra hela nästa månad? Kan ju inte åka till Finland förrän efter 6:e mars. Men har lite planer här fram över som tex:

-Tjejkväll den 6:e feb på Bryggeriet (med det gamla tjejgänget).
-Avslutningsfest med tjejerna från jobbet (datum är ej bestämt)
-Ska klippa mig den 2:a feb och det blir säkert ansiktsbehandling också.
-Tonis 30årsfest den 6:e mars.
-Shoppa kläder (om jag lyckas byta ett presentkort till pengar genom far)
-Svenska Rallyt 2010 med föräldrarna (om två veckor eller hur det nu var)


Och mer blir det säkert. Men hoppas bara att jag lyckas spara pengar på ett smidigt sätt trots alla middagar och fester. Får ju min sista lön i feb. Och efter det kommer det inga pengar från nånstans. :(

Funderade här med min far förut om jag ska gå en matlagningskurs. Jag pratade om att nu ska jag inte äta nå skräpmat utan laga mat varje dag och då tyckte han att för att fördriva tiden så kan jag väl gå kvällskurser. Och det hade verkligen varit toppen. För det skadar inte att kunna laga annat än det vanliga. Så ska kolla om det finns nån kurs nästa månad. :D Någon som vill gå med isf?



Ska försöka träna lite också. Har ju en spinningcykel här hemma. Sen funderar jag på att beställa hem Zumba fitness dvd:n. Ni har väl sett reklamen? Kan vara både kul och bra träning.

PS Update: Beställde hem den redan :D



Ja, det var väl allt. Orkar inte rabbla upp vad jag gjort det senaste. Har mest bara jobbat.




Möbler till salu! :)

Eftersom jag måste flytta hem till mina föräldrar i slutet av februari så har jag över en massa möbler som jag behöver sälja. Det är bra kvalité och ni kan få kompis-pris.

Sponsra mig nu lite så jag kan åka till Finland sen. ;)

* En svart divansoffa (från Jysk)
* Ett köksbord med fyra stolar (högt bar-bord typ)
* Ett litet bord (från Ikea)
* Sängram till 120x200cm madrass
* Snurr-garderob med spegel
* Blå bäddsoffa
* Bokhylla med två vitrinskåp (fattas iofs en glas dörr)

Kan ju lägga upp bilder imorn men vill gärna se om nån är intresserad alls. Fråga era kompisar eller vem som helst om nån behöver nått av detta.

Fredag idag

Jag väntar på att jag ska till jobbet snart. Jobbar 13.oo-19.oo idag. Egentligen hade jag bara jobbat till 17.oo men såklart är det ju alltid nån som vill sluta tidigare eller vara sjuk så jag får jobba. Men men.. hade ju ändå inte kunnat göra nått speciellt ikväll eftersom jag ska jobba 12.oo-15.oo imorn.

Pappa åkte till Estland igår. Och idag ska mamma åka till Liisa i Borås. Hon bjöd mig dit också men jag måste ju såklart jobba. Så typiskt att allt alltid ska hända på fredagar. Men men.. Snart är ju jobbet slut o sen kan jag supa hur mycket jag vill på fredagar. Men så kommer det säkert bli så att inget speciellt händer när jag väl kan.

Imorn ska Anne komma till mig. :) Ska bli så skoj. Vi har ju inte setts på år o dar. Och jag tänkte att vi kan ju vara här hos mor o far. Laga mat, basta och kolla på film. Kan bli skönt med en lugn lördag. Trots att jag är sååå sugen på att festa för jag jobbat hela veckan. Men som sagt, jag hinner ju det sen efter att jobbet tagit slut.


Och så kan det hända att jag får besök från Finland i slutet av denna månad. Hoppas, hoppas, hoppas!  <3

Nä, nu måste jag borsta tänderna och promenera till jobbet. Ha en bra fredags kväll gott folk.

Jag fryser

Igår var jag på jobbet 9.3o-19.oo.
Det första jag upptäcker är att dörrarna inte funkar riktigt. Dörrarna ska ju stängas när ingen går in el ut. Men de är helt vidöppna. Men ac:n funkade för en gångs skull. Satte på högsta värme och det var okej. Så kom praktikanten. Vi tjattrade en stund och sen kom Tess också. Jo, A (en från Stenungsund) jobbade ju denna dag med. Vi körde på för fullt. Ut med grejer till butiken. Flytta om. Ta in varorna vi fått m.m. Men det var så mycket att vi knappt hann med hälften. Och sen blev det riktigt kallt i butiken. Efter 8 timmars öppna dörrar så fick man ha vantar på sig. Iaf dagen gick ganska fort ändå och det var en bra dag förutom att det var så kallt.

Idag! Helvetes dag! 9.3o-19.oo
Första varorna kommer runt 10. Inga problem tänker jag, ta in de i "hallen". Efter en timme kommer en till last men han får ju inte in dom så han ställer dom utanför. Jag tänkte ju inte mer på det. Men så kommer dom från Systembolaget. -Era grejer står framför våran dörr och nu får vi en last! -What a hell! Som tur är lyckades dom flytta på allt och jag fick fortsätta med grejerna från gårdagen. Så kom C, en tjej från Partille. Stackarn fick bara stå i kassan hela tiden. Och jo.. Idag var dörrarna fortfarande vidöppna och sen la ac:n av. Gissa om det var kallt?! Jeeeesus!!! Bbrrr.. Iaf.. Jag hade lyckats tömma de flesta lådor ute på lagret (10st flyttkartonger) och skulle ta in de från "hallen" (20 flyttkartonger till). Då svettades jag kan jag lova. Och jag hann få in allt innan det var dags för C att gå hem. Men hur ska jag göra med de (30st flyttlådor) som är utanför. Well, jag var helt enkelt tvungen att ringa min far och be om hans hjälp. Tacka gudarna för vilken bra far jag har. Han sa att de var så tunga att jag knappt orkat knuffa in dom. (allt detta ska jag göra själv. Igår var vi ändå tre stycken).
Och den sista timmen var den värsta timmen sen jag börjat jobba där. Det var iskallt inne i butiken. Jag fick ta på mig mina stövlar, en extra tröja och handskarna. Kunderna som kom in tyckte verkligen synd om mig som behövde stå där o frysa. Jag kunde ju inte ha handskarna på mig i kassan och vid flera tillfällen frös jag så om fingrarna att jag inte ens kände knapparna.

Imorn på jobbet ska jag verkligen klaga för butikschefen. Ska hon kanske betala lön till min far som kämpade i över en halvtimme? Eller kommer hon fatta att vi inte kan ta emot så mycket varor. Nu är hela lagret fullt och imorn kommer typ 50-60 lådor till. Helt sjukt. Men dom tror ju att man är en Duracell-kanin och hinner göra klart allt själv. Visst går det undan när vi är 3 st men när en står i kassan o den andra ska ordna med varor.. tiden går fort o det känns som att man inte hinner med något. OCH imorn blir vi 5st som jobbar. Om någon vågar ens gnälla på mig imorn så tar jag mitt pick o pack o låter dom fan klara sig själva. That´s it!!

Ja,, nu fick jag ur mig aggressionerna iaf.

Dagen blev ju inte bättre av att Kim ringde i fyllan och jävlades. Men jag skrattade iofs åt det hela bara. Tror han är lite avundsjuk på att det går så bra för mig utan honom.

Jaja.. Håll tummarna att det går någorlunda bättre på jobbet för mig imorn.

ota kiinni



Ota Kiinni

Jos hengitän vain enemmän
ja avaan mun silmät ja taas yritän
niin sittenkin kai jaksaisin
ja lujasti taas elämään tarttuisin
Ne kasvot, jotka peilistäni nään, ne ei oo mun
vaan jonkun, joka pelkää

CHORUS
Ota kiinni ja vie takaisin turvaan
Pidä kiinni, älä irrota koskaan
Sytytä sammunut sielu, herätä haaveeni taas
Ota kiinni ja vie takaisin turvaan

Ei ikävää, ei kipeää
kuin se, joka rintani nyt lävistää
se pakottaa mut kulkemaan
ja luoksesi uudelleen taas palaamaan
Ne hetket, joita en voi unohtaa, ne ovat sun
ja niiltä en saa rauhaa

CHORUS

Sut haluan, sä minusta teet entistä vahvemman
Sen tajuan, vain kanssasi voin löytää tien oikean

CHORUS x 2


Sen jag kom hem..

Jag var ju hemma på måndag kväll. Sov inget på natten då jag sov i bilen. Men gick upp kl. 13. Och samtidigt ringer Tess och undrar om jag kan komma o ta över hennes tid. Så jag skyndar mig och är på jobbet 15. Men oj.. vilken rusch det var. Första dagen på jobbet och inte en lugn sekund. Jag jobbade sen varje dag t.o.m lördag.

I fredags hade pojkarna spelning. Så jag o syrran gjorde iordning oss o drack lite cider hos föräldrarna innan vi sen åkte dit. Plockade upp Molly o åkte till Henriksberg. Det var ett tag tills pojkarna skulle upp på scen så vi satt mest o tjattrade o smakade på cider.
Dom gjorde iaf en riktigt grym spelning. Dom har en ny kille i bandet och han var riktigt duktig. Stället var öppet till 2. Och efter det gick jag, syrran o Toni till Rockbaren. Där var vi en liten stund innan vi sen åkte hem. Men klockan hann bli 4 redan.

I lördags skulle jag jobba. Men det gick bra. Var bara trött. Och bättre blev det inte när man var själv den sista halvtimmen och det bara strömmade in folk. Stängde dörrarna en halvtimme efter stängning. Gggrr.. Kom hem till föräldrarna och öppnade en cider. Så kom en liten gråt-attack pga all stress. Sen kändes det bättre. Vi käkade middag och smakade på rödvin. Pratade om allt mellan himmel och jord. Sen vart jag tvungen att gå o köpa cigg så vi tog en promenad och stannade till i krogen. Där var det inge folk alls men däremot var ägarna trevliga.

Var hemma igen lite efter 12. Och jag ringde ett samtal till en fin man i Finland. Pratade i typ en halvtimme om inte mer. Var skönt o höra hans röst igen. Och får nu se när vi kommer ses igen.

Eftersom jobbet tar slut sista januari och jag måste vara ute ur lägenheten 28:e feb funderar jag på att åka till Finland. Kanske hade kunnat hitta något jobb där? Språket tar emot men har ju en tid nu på mig att läsa lite. Eller så stannar jag där iaf två veckor. Beror på pengarna. Det är ju inte direkt billigt där. Men dit ska jag iaf. hihi..

Idag har jag varit på jobbet och kommer jobba varje dag denna vecka förutom på söndag. Imorn har jag 9.3o-19.oo, på onsdag 13.oo-19.oo, torsdag 13.oo-17.oo, fredag 13.oo-19.oo och lördag 12.oo-15.oo. Är inte helt säker på tiderna men det känns faktiskt bra att få jobba mycket nu så man får ihop pengar.

Så den här veckan kommer jag vara riktigt trött och seg. Och uppdaterar väl igen först om en vecka. ;)

Hemma igen

Måste först börja med att säga hur underbart kul jag haft det med världens goaste gäng. Jag är verkligen glad över att det blev så lyckat och att vi hade så himla skoj. Det blev en oförglömlig resa.

Onsdag kväll blev lugn med Sanna och Timo.

På nyårsafton morgon gick vi upp redan halv 8. Så kom ju Sussie och Petri. Vi åkte och handlade det sista. Sen kom ju Timos kusin Asko också. Jag tog en dusch och sen var det mat-dags. Jag fick steka köttet. Maten blev väldigt god. Sen bytte vi om till våra fina outfits.

Vi skrattade så gott åt hur vi såg ut. Bästa outfit blev ju såklart kossan! Och att Asko körde sin grej som kossa gjorde ju allt bara sååå kul.

Det blev lekar också. Tjejerna mot killarna. Det gick bra till en början men sen hade vi inte riktigt koll på vad vi gjorde. Så tyvärr vann killarna. Så typiskt men jag skyller på att killarna var tre och vi två. Eftersom Sanna var domare.

Efter lekarna börjades det sjungas karaoke. Och det är ju inte riktigt min grej men det var ändå skoj när killarna "gick hand i hand till det obebodda huset" ("käsi kädessä kuljemme taloon autioon". ;)

Så var det helt plötsligt några minuter kvar till tolvslaget. Vi samlade ihop glas till alla med vin i. Gick ut på balkongen och tittade på raketerna och kramades och önskade varann gott nytt år.

Efter det minns jag inte riktigt allt. Jag tror det var karaoke time igen. hihi.. Vad jag sen minns måste censureras här på bloggen.

Men det var en riktigt riktigt bra nyår.

Dagen därefter var tjejerna (S & S) väldigt bakis. Så vi åkte till Hesburger och käkade. När vi kom tillbaka skulle vi göra iordning oss för bowlingen. Tyvärr var tjejerna för trötta och dåliga så det blev jag och killarna som åkte.

Jag hade bäst poäng i första ronden och trodde att nu jäklar ska jag vinna. Där trodde jag fel, för Timo kom igång sen med massa strike. Så Timo vann, jag kom iaf tvåa, Petri trea och Asko fyra (A´s första gång).

Sen åkte vi till stan och gick på ett ställe som heter Onnela. Som en labyrint med ett discotek, karaoke och massa hallar. Det blev lite dansande och jag fick shotta lite för att komma igång men istället blev jag trött. Asko hade åkt hem innan. Så jag lämnade T & P där och åkte hem.

Dagen där efter tog vi det lugnt tills mina föräldrar kom. Vi gick till deras husbil så vi inte skulle störa grannarna. Far min tog fram Whiskey till sig och pojkarna medans vi tjejer drack vin o sprit. Det blev en hel crazy natt. Vi tjejer satt uppe längst och berättade om våra dramatiska förhållanden vi haft för lääänge sen.

Sen på söndagen sov jag länge. Jag var helt slut. Sanna lagade mat och det var gott att vakna upp till hennes goda mat. *slurp*. Det blev en lugn kväll. Asko åkte hem o sen kollade vi på en film innan det sen var lägg dags.

På måndag morgon åker jag, mor o far mot hamnen redan kl. 6.30. När vi väl kom på båten lade vi oss i hytten och sov några timmar. Efter det åt vi buffé som var riktigt god. Därefter mötte jag upp Sussie och Petri (dom åkte hem samtidigt). Vi satte oss i rök-rummet och smakade på cider/öl. Stackars Petri som fick lyssna på oss sen efter att vi hällt i oss några cider/öl.

Var i Sthlm efter 18-tiden. Jag lade mig direkt i sängen i husbilen. Vaknade först upp i Borås. Lagom innan man var hemma.

Kom hem till min lägenhet. Satt uppe till 5 imorse för att jag inte kunde somna.

Idag gick jag upp kl. 13 och direkt ringde Tess från jobbet och undrade om jag kunde jobba för henne. Så jag var på jobbet kl. 15. Där stod jag i kassan resten av dagen. Grymt bra med folk nu när vi har rea. Inte en sekunds lugn o ro. Men det gillar jag för tiden går såpass fort då.

Och så var man tillbaka i verkligheten igen. Jag saknar Sanna & C.o sååå mycket. Vi hade så himla kul och det känns som att vi kom varann mycket närmare nu än nånsin.

Tack alla för en heeeelt underbar nyår.

(Bilder lägger jag upp imorn när jag hämtat musen, orkar inte med touch-musen direkt)




RSS 2.0