krisse rokkaa

Laura tähkä, krisse, paula koivuniemi

minun sanat




Maailman rannat avarat
Tahdotko mukaan tulla
Maailman rannat avarat
enää en voi....
Kaikkea muuta yllin kyllin
Mutta iloa mun tarttis ostaa
Voi kun vielä joskus saisin
Sut syräntäni vasten nostaa

refräng:
Komian mä otin, rakkahan mä jätin
Mitä sain kun rikkautta hain
Hupeni mun rahat, kalpeni mun posket
Nyt kaipaan rakkautta vaan
Näillä maailman toreilla

Maailman rannat avarat
Koskaan ei voi palata
Taivaan kaari korkea
Älä enää odota
Voinko kulkea maailman ääriin
Tuntematta yhtään ikävää
Ymmärsinkö sua väärin
Ymmärsinkö itseänikään

Komian mä otin, rakkahan mä jätin
Mitä sain kun rikkautta hain
Hupeni mun rahat, kalpeni mun posket
Nyt kaipaan rakkautta vaan
Näillä maailman toreilla



Ai mä vai?

Damn.. jag saknar Sanna, Timo och Ari. Vi hade så jäkla kul med våra löjliga "kommentarer". Om det inte var "Ai mä vai" Så var det Timos grymma Göteborgska. Eller så var det sånna roliga pikar som bara ploppade fram när vi skojade.

Jag har suttit här hemma hos föräldrarna och syrran är med. Men det går ju inte skämta på samma sätt. Det går ju inte spela kort på samma stil. Inget är detsamma. Dom förstår ju inte detta med "Ai mä vai" Ai sä vai "Ai me vai". (Jag tror nog att jag bara har en läsare som fattar det ;)

Men vi har spelat Jeopardy .. Jag, Mamma, Syrran o Pappa. Vi hade riktigt skoj med alla frågor. Vi tog ju sånna som var menade till min far "Företagsfrågor" "Ekonomi på I" m.m. Han hade ju 1000poäng mer än oss. Men sen fick vi ju byta och det blev ganska jämt mellan mig o far. ;) *Stolt*

Iaf.. Klockan är mycket, borde sova.. men ska försöka få med en låt:


Aj mina knän

Har stått på jobbet i 7 timmar idag. Och eftersom det inte finns något att göra så har jag stått framför datorn hela dagen. Och det skadar verkligen mina knän. Idag sa en kollega upp sig som varit sjukskriven en längre tid PGA SINA KNÄN! Kommer samma sak hända mig om jag stannar på Hemtex? Kanske dags att hitta nått annat jobb. Vilket jag iofs har tänkt på ett tag nu. Det är ju så himla segt nu när man inte har nått att göra och inga kunder har man heller. Nu blir det till att fundera ut nått annat helt enkelt. Passa på att flytta till Finland kanske? Hahaha..

Nä, det var väl det. Uppdaterar mer imorn.

Helt underbart!

Resan till Finland 12-15 sep.

Jag jobbade bara en timme på lördagen så att jag skulle hinna med flyget som gick kl. 17. När jag kom fram till Helsingfors kl. 19.30 Tog jag buss och metro till Herttoniemi där Sannas o Timos vänner, Kirsi o Kimmo bor. Jag står o väntar på att Timo o Kimmo ska komma och möta mig o när jag ser Timo, ser jag samtidigt någon kille springa ner för trapporna emot mig. När jag ser vem det är får jag bara ur mig ett -Herrejävlar! Det var ju Ari! Hade ingen aning om att jag ens skulle träffa honom alls nu under resan. Och det var ju en riktigt fin överraskning.
När vi sen kommer hem till K&K är tjejerna redan ordentligt på G. Jag fick lite mat i mig och sen var det dags att dricka några cider innan det bärde av till en karaoke-bar. Det var ett ganska litet ställe men riktigt kul hade vi. Och när vi sen kom hem till K&K var det nästan läggdags direkt.

På söndagen vaknar jag av att Ari lagt sig i min säng.. och inte nog med att det var en barnsäng så blev det ganska varmt o trångt så det var bara att gå upp. Tog det lite lugnt, packade och sen åkte jag, Sanna, Timo o Ari mot Uusikaupunki där Timos mor bor. Det var en ganska lång bilfärd men vi bara skrattade o skojade hela vägen vilket gjorde att det inte var speciellt besvärligt ändå. (Och jo.. vi åkte igen stan så jag fick se lite av min stad.)
Vi började ju smaka på cider redan i bilen och det fortsatte ju sen när vi kom fram. Vi duschade o förfestade lite lugnt innan vi sen gick till en krog. Det var ett lite större ställe än vad vi hade varit på på kvällen innan men där var det inte mycket folk alls. Sanna sjöng lite karaoke. Och hon fick ju sjunga "Kolmekymppinen" (30åring) eftersom det nu var hennes födelsedag. Vi stannade inte där speciellt länge utan promenerade tillbaka hem till Timos mor där vi fortsatte ganska sent.

Måndag morgon går vi upp redan kl. 9.30. Fastän vi varit igång i två dagar innan orkade vi gå upp tidigt ändå. Vi åkte till stans alla affärer och letade efter ett spel, Mölkky (nästan som kubb). Och till slut hittade vi det i en affär. Sen gick vi ut till grusplanen med massa cider och öl. Spelet var riktigt roligt. Om jag minns rätt vann jag två gånger, Sanna en gång och Timo en gång. Äh.. riktigt skoj var det iaf. Sen blev det lite kyligt så vi köpte lite till alkohol o gick hem.
Satt uppe ganska sent o spelade kort. Sanna o Timo var smarta o lade sig lite tidigare. Men jag o Ari var uppe till 2 och sen skulle vi upp kl. 5. Det var inte speciellt kul o gå upp så tidigt men för att hinna med flyget var det ju tvunget. Vi åkte alla till flygplatsen. Men det var ganska tyst i bilen. Hur trötta som helst var vi. Sen var det bara att säga hejdå och ta flyget hemåt.
Eftersom jag tog flyget från Åbo-Helsingfors fick jag vara i Helsingfors i tre timmar innan flyget skulle hem. Somnade ganska avskilt på bänkarna och när dom ropade upp att flyget snart skulle gå var det massa folk runt mig. Det hade ju samlats folk under tiden jag sov och det var ju lagom pinsamt o vakna upp eftersom jag ändå låg avlång över flera platser. hihi.

Och väl hemma beställer jag hemkörning och ligger på soffan resten av dagen. Var riktigt trött och dålig efter resan MEN det var det värt. Jag hade riktigt skoj, eller vi alla hade ju riktigt skoj. "Ai mul vai?". "Ai sul vai?" . "Ai meillä vai?" ;)

Tack såååå himla mycket för riktigt riktigt grymma dagar. Jag är jätte nöjd med resan. Det var det verkligen värt. Att få träffa er igen, och inte minst Ari eftersom det nästan vart 2 år sen sist. Jag hade så skoj och längtar tills jag får komma igen. Hoppas på att tiden går fort tills dess. Love you guys!


Och nu börjar verkligheten. Vart tvungen att jobba idag och jobbar torsdag, fredag o lördag också. Så det blir lugnt nu. Och det är ju tur att jag får jobba nu så man får ihop lite pengar till en ny resa. Vadå utomlands? Till sol o värme? Behövs inte längre. Jag får tillräckligt med värme och mycket skratt i Finland. ;)

Tack Sanna ännu en gång. Du är verkligen en riktig vän guld värd. Love you.

Suomi!!!

Imorn åker jag till Finland. Till Sanna och Timo. Sanna fyller ju hela 30 år på söndag och det är ju helt klart att jag ska vara där och fira henne! Så imorn landar jag på Helsingfors flygplats kl.19.30. Därifrån tar jag taxin till Sannas vänner lite utanför Helsingfors. Dom kommer ju säkert vara packade men jag kommer säkert komma ikapp dom. Man får ju gratis vin på flyget så. ;) Sen på söndagen åker vi (förhoppningsvis) till huvudstaden så jag får njuta av MIN stad. Och sen på kvällen åker vi till Timos mor där vi ska "bo" och gå ut på karaoke-kväll. Sen vet jag inte vad vi ska göra på måndagen, antagligen vara bakis och sega oss. Och på tisdag morgon tar jag flyget hem igen. Tyvärr ringde min kollega igår och frågade om jag kunde byta ut min onsdag till torsdag. Hade jag inte hunnit boka biljetter, kunde jag stannat en dag extra men onsdagen får bli en städ och tvätt dag.

Fan, vad jag ser fram emot att få träffa Sanna (och Timo också). Senast vi sågs var ju i Axevalla för en månad sen. Känns som en evighet sen. Och jag kommer aldrig kunna tacka mina föräldrar tillräckligt för att dom ställer upp för mig med pengar så att jag kan åka. Men jag ska ju betala tillbaks varje krona.

Imorn har grabbarna spelning (syrrans killes band), kolla på MySpace efter Stripebound. Dom spelar på Henriksberg och jag missar detta. Hade sett fram emot det. Var ju länge sen jag var på deras spelning sist. Men det är ju klart att jag väljer att åka till Sanna. Och det blir ju fler spelningar.

Vad mer? Har inte gjort så mycket. Var iofs i Slottskogen med syrran och Cassie igår. Gungade, hängde och klättrade i klätterställ. Och så blev det glass efteråt. Men mest har jag bara varit hemma. Eller jo i helgen blev det lite party. I lördags var jag och "symaskinen" (haha)  hos Erkki och Molly. Festade till det riktigt ordentligt. Var riktigt skoj, fast det blev lite för mycket vin.

Nu försöker jag få hit lite folk, till mina föräldrar så jag slipper sitta här helt ensam. Saknar party-gänget som jag festat så mycket med här. Så får se. Johnny ska försöka få ihop några. :)

Nu ska jag tvätta lite kläder och testa alla nya plagg och se vad jag ska ha med mig. Har så mycket nytt som jag inte använt än. :)




Terve!

Kom just hem från jobbet till mina föräldrar och tänkte passa på att uppdatera så jag får det gjort.

Har bara varit hemma och inte gjort det senaste. Fast förra helgen hade jag besök. På lördagen kom syrran, Toni o Cassie hem till mig och vi käkade pizza. Senare kom Jo o Rick. Vi förfestade lite innan det var dags att åka till stan. Men vi gick till närkrogen o stannade där. Hade riktigt skoj. Det var så länge sen. Flera år sen faktiskt. :)

Nu väntar jag bara på att hitta någon som kan åka med mig utomlands. Är i stort behov av sol och värme. Så förhoppningsvis åker jag iväg nånstans nu innan jul. Någon som kan åka med? hehe..

Har faktiskt inte så mycket mer att tillägga. Tiden flyter på och fortfarande är man singel. Vart är min framtida man? AH.. Han dyker väl upp nån gång. Har inte bråttom alls. ;)

Hur har ni det?

RSS 2.0