chisu & jippu

Lyrics close to my heart













sad, sad songs

Idag gick jag upp redan vid 9-tiden. Och sen dess har jag inte gjort något alls.

Är så depp. Så confused. Har massa tankar. Vet inte vad jag ska välja eller göra.

Önskar jag hade någon att prata med, någon som verkligen känner mig och kan ge mig svar.

Men passar på att lyssna på låtar med Johanna Kurkela. Mmm..

 

Varjoon vanhan tammen hetkeks istahdan
Kiven pintaa miettien mä hyväilen
Nypin maasta rikkaruohon muutaman
Kukkii kummullasi muistot eilisen
Orvokit sen kesätaivaan siniset
Mutta niitä enää nähdä voi sä et

Niin kuin orvokit nää maahan juurtuneet
Kiinni sinussa mä kasvoin elämään
Olit voimani ja minkäs sille teet
Nyt mä juurrun tähän ikävään
Kaikki minussa kuin vaiti valittaa
Valos sammuttua eksyin hämärään
Ja kun sinua en nähdä enää saa
Niin mä juurrun tähän ikävään

Kastan kukkaset ja sulle puhelen
Ja on aivan niin kuin jotain vastaisit
Tätä kenellekään kertoa voi en
Ymmärtää sen vain nuo pienet orvokit
Lintu lohdutusta laulaa jossakin
Minä tahtoisin niin sinut takaisin

Niin kuin orvokit nää maahan juurtuneet
Kiinni sinussa mä kasvoin elämään
Olit voimani ja minkäs sille teet
Nyt mä juurrun tähän ikävään
Kaikki minussa kuin vaiti valittaa
Valos sammuttua eksyin hämärään
Ja kun sinua en nähdä enää saa
Niin mä juurrun tähän ikävään
 


 

Riko minut riekaleiksi
särje salani siruiksi
pilko minut atomeiksi
murskaa muistoni muruiksi
tallaa tietoni tomuksi
runno raivoni romuksi
polje maahan mun mielettömyys
ja se pohjaton itsekkyys

Riko minut
että ehjäksi tulla saan
riko minut hellästi
mutta kokonaan
kisko pois kaikki tarpeeton
silloin helpompi olla mun on
riko rakkaudellasi minut

Puhko minut palasiksi
älä päästä mua perille
taio suusi sapeliksi
viillä valheeni verille
tao rautaasi yli yön
läpi levon ja läpi työn
iske ivani seinää päin
iske kolmasti peräkkäin





Tänään katsettani kaihdat
olet saavuttamaton
puheenaihetta vain vaihdat
sinun paha olla on
jokin mieltäsi nyt painaa
sano rohkeasti vaan
tahdon sisimpäsi tulla tuntemaan

Ehkä ensi elämässä
kaksin olemme taas tässä
aivan hiljaa, juuri näin
lähekkäin
Ehkä ensi elämässä
hetkessä niin kiitävässä
voimme olla jälleen näin
sylikkäin

Älä piittaa kyyneleistä
ole kuin et huomaiskaan
en vain vielä pysty meistä
ihan täysin luopumaan
sinä pysyt mielessäni
vaikka nyt sä lähdet pois
ehkä joskus kaikki toisin olla vois

Mellerud, Vita sandars camping

Åh.. ännu en underbar och rolig helg har varit!

I fredags åkte då vi, hela familjen till Mellerud. Där var redan J-I med "fru". Sen ploppade det upp fler o fler under kvällens gång. Vi grillade och gottade oss. Blev några cider och hade hur kul som helst. Men det hände inget speciellt denna dag då vi skulle upp tidigt på lördag morgon.





Lördag morgon går vi upp kl. 8. Vi packar ihop grejerna och tar fyrhjulingen till G´s jobb. Där är resten av gänget som ska åka med på fyrhjulings-safari. Vi var runt 10 st. Jag åkte med J-I eftersom han hade en slags beach-buggy. Åh.. vad han svishade fram snabbt. Och jag skrek och skrattade! När vi väl kom fram till första etapp (hade tävling) skulle grabbarna skjuta lerduvor. Det gick väl sådär för de flesta. Sen fortsatte vi djupt in i skogen. Jag hoppar o skuttar på stolen. Tacka gud för bältet och hjälmen! Vi fastnade ganska lätt men vi var ju så många och alla hjälptes åt när någon fastnade. Andra stopp var på en gård där M bor. Tog en paus. Och sen blir det till att åka ännu längre in i skogen. Det blev en lååång resa. Och kul var det. Och runt 14-tiden kommer vi tillbaka till gården där vi bjuds på gulash-soppa och bröd! Den godaste soppan jag ätit! Vi var helt slut så jag, far, A o J-I bestämde oss för att åka till campingen medans resten av gänget tog en till runda.




Jag somnade ganska snabbt. Och sov en timme. Och sen var klockan 19.oo så jag tog en dusch, gjorde iordning mig och sen började festen. J-I hade ju med sig stora grillar och riktigt stora köttbitar. Och oj oj oj.. vad god mat det var! Det blev ganska sent med maten, runt 22-tiden och innan dess hade man ju redan hunnit komma igång. Hihi.. Vi var ett gäng på 15 pers, hade lång bord o massa Suomi viina! Det var en grymt rolig grupp. Fasiken vad kul det var. Och jag + G var uppe till 5 på morgonen. :) Dom flesta gick runt 3-tiden.



Imorse var det väckning kl 9 då Cassie kom och drog täcket av mig. Men det var ok, var ju såklart trött men inge farlig bakfylla. Så dagen gick åt att städa och fixa iordning innan det sen var dags att åka hem. Vi besökte Tezz´s grav också! Lämnade en ros och ett kort. Åh jisses, vilka minnen som dök upp. Tårarna bara sprutade. Men hon finns alltid i mina tankar!



Nu ska jag ta en dusch, slappa framför tv:n och sen är det ju lägg-dags.

Mellerud

Ikväll åker vi till Melleruds camping, Vita sandar. Hela familjen åker över dit. T.o.m syrran och hennes familj. Det ska bli himla skoj. Om det nu inte regnar. Det är mörka moln på himlen men förhoppningsvis skiner solen i Mellerud.

Jag kommer besöka Tezz´s grav. Senast jag var där var sommaren 2005. Minns det mycket väl. Och nu kommer jag få möjlighet att besöka det igen. :)

Jag saknar fortfarande Tezz. Efter 9 år finns hon kvar i mina tankar och alla minnena dyker upp då. Har skrivit om henne innan och säger det igen, hon var den finaste vän jag nånsin haft. Eller iaf då. Hon var guld värd!

Men men.. nu har jag fått laddaren till min kamera så jag kommer ta massor med bilder.. kameran ska hänga med jämt nu. Så bloggen kommer bli mycket roligare.. och uppdateras oftare!

Hoppas ni också får en rolig helg!

Motala, 21-23 maj

Så var det fredag och det är dags att åka till Motala för där ska ju Jukka Hallikainen med Monarkia uppträda. Hela vägen dit sover jag o baby. Och väl framme är vi pigga och glada. Tar en liten promenad till stranden. Det var flera kilometer långt.





Efter det börjar vi göra iordning oss. Sen kommer Tomi och Liina också. Vi börjar förfesta innan det är dags att gå in till dansstället. Jukka o C.o kommer o hälsar på oss i bilen. Och sen är det dags att gå in. Det var ett jätte stort ställe och tyvärr för lite folk. Men det blev några svängom och så hade dom en karaoke del också där baby sjöng "Nahkatakkinen tyttö". hihi.. Kvällen gick fort, helt plötsligt var klockan redan halv 2 och det var dags att gå ut. Så jag, baby, Tomi och Liina satte oss ute vid ett bord, smakade på vin och pratade om allt mellan himmel och jord. Det blev väldigt sent men mysigt var det.

Lördag.. ggrr.. vilken baksmälla men det är bara att bita ihop och käka lite innan man tar en återställare. Satt ute i solen tills det var dags för baby, Tomi o Liina att åka hem. *Ledsen i ögat*. Så efter massa kramar o pussar så åkte dom. Så jag, mor o far började promenera vid stranden. Sen ringer Jukka och undrar om vi ska komma till stan och käka pizza. Javisst, vi tar en taxi, möter pojkarna och går o käkar pizza :) Sen är det ju redan kväll, så vi beställer en karaoke-taxi! Och Jukka får ju sjunga hela vägen till husbilen. Hehe.. Deras boende var inte långt från husbilen så vi tar med oss massa alkohol och går över till dom. Sätter oss ute på altanen, nära stranden. Pojkarna tar fram sina instrument och skålar innan showen börjar. God, damn vad fint det var. Fin solnedgång bakom sjön och pojkarna som spelar och sjunger för oss. Och senare kom också Jani Wikholm (som också hade uppträtt kvällen innan). Så pojkarna tog fram högtalare och mikrofon. Så började festen ordentligt. :)
När klockan närmade sig 23.oo började vi plocka ihop och åkte till en krog i stan. Där var det ganska lite folk också men vi dansade och hade kul ändå. Och kvällen slutade med att vi grillade lite korv när vi kom till husbilen och somnade inte förrän runt 5-tiden.





Söndag morgon vaknar jag redan runt 9-10-tiden. Pojkarna bastar och jag går och håller dom sällskap ;) hehe.. Fick springa fram och tillbaka för dom var törstiga på öl. Och sen var det dags för dom att åka hemåt. Och det gjorde vi med. Jag sov sen hela vägen hem.

Det var en helt underbar helg. Har massa video klipp från stranden men har inte lyckats ladda upp det i youtube, men lägger upp det så snart jag löst det.


19:e maj Liseberg

Nu var det dags för oss att ta med gästerna till Liseberg.
Det började med en middag på en restaurang.
Sen flyttade vi oss över till Tyrolen där vi smakade på cider.
Innan Tomi o Liina hunnit dricka upp sina cider ville dom till Kanonen och Balder.
Och det var bara att lämna drickorna och springa iväg. Vi hade tur på Kanonen.
Det var så lite folk där så vi fick åka en omgång till. :)

Sen var det ju massa spring och skratt och skrik. Vi åkte allt.
Stannade till ibland och smakade på cider och shottar och sen var vi på G igen.
Hade en himla kul dag. Och det var riktigt lyckat, tyckte Tomi o Liina också.




Den 20:E MAJ - Liina ville shoppa så vi åkte till stan. Vi tjejer sprang runt i alla affärer medans grabbarna gick till Palace. Och när vi blev klara gick vi också dit. Så vi käkade där. Och när vi kom hem kände vi för att hitta på nått så vi åkte och bowlade. :)

18:e maj

Denna dag kom Tomi och Liina, vänner till mina föräldrar från Finland. (Nu även mina vänner..hihi).

Vi grillade, smakade på vin, spelade det där spelet och dansade och hade himla skoj. Bilderna visar väl hur kul vi hade det! :)




Från och med 6 maj

Detta har jag gjort sen den 6:e maj.

6:E MAJ - Baby kom hit! <3 Vi åkte hem direkt och grillade med mor o far osmakade på lite vin också. Hade en riktigt mysig första kväll. :)

9:E MAJ - Jag, baby, syrran, Toni, barnen och mor o far var på Liseberg. Vi började med att käka på Tyrolen. Och jag o baby tog några shottar innan vi köpte åkpasset. Vi åkte allt och lite till. Och mellan attraktionerna smakade vi på lite till cider och shottar (man måste ju våga). Efter Liseberg hämtade syrran o Toni upp oss. Så vi fyra köpte pizza och åkte upp till Ramberget och tittade ut över stan.

12:E MAJ - Mor o far åkte till Mariestad så jag och baby fick äntligen lite ensam tid. Vi lagade en god middag, spelade Corona och smakade på vin. Hade en mys-kväll, bara baby och jag.

14:E MAJ - Jag och baby åkte till stan, köpte en dop-present till min gudson. Det var så fint väder så vi köpte några cider och gick och myste ute på gräset bakom Stora teatern. Det var så himla varmt och skönt. Och mysigt. När vi sen åkte hem, käkade vi lite, spelade ett ute spel (typ som kubb) och hade hur kul som helst. Sen var det dags att göra iordning sig och åka till Karaoke-baren. Där var det bra med folk och himla kul.

16:E MAJ - Villes dop! Jag var hos Anne redan kl 10. Sen strömmade det in lite folk och det var dags att döpa lilla Ville. Allt gick fin fint. Ville var lugn och glad. Så nu är jag stolt gudmor till lilla Ville <3. 



17:E MAJ - Jag och baby var på bio och såg Terror på Elm Street. Hehe.. stackars baby, han blev inte skrämd av filmen, utan av mig som hoppade till titt som tätt :)


Och innan baby kom hit, så hjälpte jag ju Anne med lägenheten. En kväll hade vi ju bastu-kväll. Vi lyssnade på musik, bastade, smakade på alkohol och hade himla trevligt. Tack Anne för att du är en så fin vän! Och jag måste be så hemskt mycket om ursäkt för det där jag gjorde då. Kommer aldrig att hända igen!
Love you girl!!

 


Snart kommer uppdateringar

Har ju inte uppdaterat på över en månad, men har ju haft fin-besök här. :)
Min älskling har ju varit här, har haft andra gäster från Finland med och vi har hittat på massa roligt.

Jag uppdaterar så fort jag hittar laddaren till kameran. :)

RSS 2.0