morgon/sommar musik

Vaknade imorse av att syrran och Toni lämnade barnen här hos mormor o morfar för att åka till Ullared. Jag hade gärna åkt med men såklart har jag ju kursen idag. Och inte nog med det hade jag helst av allt velat ligga ute och sola.

Här kommer iaf en låt jag fastnat för när den spelats på radion.
Det är min sommar-låt iår. :) Lyssnar på den varje dag för att piggna till.

Mariska - Suloinen myrkynkeittäjä


Sen ligger den här varmt om hjärtat nu med under sommaren. :)
Man bli ju så glad!

Laura Voutilainen - Kesäsade

Midsommarafton

Här har jag o Baby snackat på msn om midsommar. Vad vi ska hitta på.
Eftersom vi ska vara i Tammerfors så har jag ju inge som helst aning om vad det finns för ställen där att gå till. Och inte nog med det så tror jag inte jag har firat midsommar i Finland nån gång. Kanske när jag vart liten men inget speciellt jag minns.

Så jag kom med förslaget att vi skulle laga all maten hemma hos honom först. Sen ta med oss allt och ha picknick ute nånstans. Stället han föreslog var Pyynikki stranden. Det låter ju inte helt fel. Hoppas bara vädret är fint och att man kan ta sig ett dopp också.

Eftersom Finland inte har midsommarstång så har dom istället midsommarbrasan. Det är jag sugen på och se. Gör dom nått speciellt då eller vad händer. Jag kommer sakna hoppa "små grodorna" runt midsommarstång iår, men man vet aldrig om man hittar någon/några som kör med den svenska traditionen. ;)

Det jag mest ser fram emot är maten. :) Det kommer bli massa färskpotatis med "smörsås", massa fisk, lax, sill, kräftor, räkor, ägg, sallad och mycket mycket mer. *vattnas redan i munnen på mig*

Aja.. nu ska jag fortsätta vara social med min Baby.

Bokat och klart

Igår satt jag o funderade på hur jag ska göra.
Om jag ska åka till Finland med mina föräldrar nu på fredag eller om jag åker nästa vecka. Hade jag åkt med föräldrarna hade jag kommit iväg gratis. Men isf hade jag missat Mollys födelsedagsfest på lördag. Och skulle jag åka nästa vecka så hade jag behövt betala resan själv och biljetterna var över 1000kr.

MEN nu kollade jag biljetter igen, på Tallink Silja och hittade för 360kr. Jag bokade det direkt! Och det var ju inte många pengar. Hihi.. Så jag åker alltså härifrån nästa vecka på tisdag morgon och är framme hos baby på onsdag eftermiddag! :) Får fira midsommar med min baby. Vad vi hittar på vet vi inte än men huvudsaken är att få vara tillsammans.

Så nu missar jag inte Mollys fest heller. :) Har ju sett fram emot det så mycket.

Och inte nog med det så skiner solen idag. Visst blåser det ganska mycket men just därför kommer jag ligga på altanen idag för där är det lä. :) Måste ju få tillbaka brännan igen.

Är så himla lycklig just nu!!


Helgen

I fredags blev det inge grillning. Utan hämtade mat från en krog. Så har fortfarande inte grillat lax :( hehe.. Så poppade jag o mor en vinare på kvällen. Far kom hem sen också. Vi kollade på tv och kom fram till att det är ju dans i Ahlafors. Streaplers var där! jihaa! ;) hehe.. Så vi åkte dit. MEN det var så lite folk, det regnade och dansband är inte direkt våran grej. Så vi var hemma redan kl 00.oo. Satt uppe lite senare eftersom jag pratade med baby i tel.

På lördagen vaknar jag av att Anne ringer mig kl. 13. Dags att gå upp. Hoppa in i duschen och åka till henne. Vi går nästan direkt till lokalen, fixar salladen och lyssnar på musik. Klockan tickar på och helt plötsligt börjar de första dyka upp. Jag känner mig riktigt seg då jag inte ätit någonting på hela dagen men jag håller ut. Nysä fixar maten. Och runt 20-tiden har alla kommit och maten blir klar. Åh.. så gott det var! Och sen började festandet ordentligt. Dansade, skrattade och blev fulla :) Runt 23-tiden kommer någon med idéen om att vi ska åka till karaoke-baren och så blir det. Där var det fullt med folk, alla hade inte ens sittplatser. Anne o M sjöng karaoke många ggr. Sen när det stängde skulle vi åka till Anne och basta, vi var alldeles för många så jag tog bussen hem kl. 5 på morgonen. Var inte hemma förrän kl. 7.

Igår sov jag till 15-tiden. Var inte bakis men jävligt seg så jag kollade på tv mest hela dagen.

Och nu är det måndag igen.. en ny vecka. Vad ska man göra nu i veckan? Gissar på att jag bara kommer längta tills vi åker till Finland. Borde bli nån dag nu i slutet av veckan. :)

i fredags...

...hade jag 21 unika besökare. Bara en som lämnat en kommentar.
Undrar vilka de andra är som kikade in här. Men inte ens hälften känner jag.

Come on.. klicka på "KLICKA HÄR :)" så jag vet vilka ni är? Och har ni förslag
på vad jag ska skriva om mer så tell me!

 

Haga nygata

Idag när jag var i stan åkte jag först till Järntorget för att sen promenera tillbaka till Femmanhuset. Jag tog en väg jag aldrig gått innan. Haga nygata. Oj.. vad fint det var. Med massa små, söta butiker och caféer efter caféer. Varför har jag inte varit där innan? Nu till sommaren är det ju himla mysigt att ta en fika där tex. Iaf.. sen strosade jag runt lite här o där på stan. Och köpte presenter, till Anne & Nysä och en till Molly.

Efter det kom jag hem och fick äntligen städat mitt rum. Nu är det riktigt rent och fint. Hur länge det håller är ju en annan sak, men men.. Och sen har jag inte gjort så mycket mer.

What else?! Jo, jag har varit så sugen på att gå ut idag. Sätta sig på nån krog och bara tjöta. Tyvärr var det ingen som jag kunde locka med mig och tanken att gå ut själv slog mig aldrig.. haha..

Imorn ska vi grilla lax för en gångs skull, har nog aldrig gjort det innan. Har alltid varit kött, kött, kött. Och måste ta det lugnt på kvällen då Anne ska ha fest på lördag! Vilket ska bli riktigt skoj. :) Ser fram emot det.

Nu ska jag bara sitta här och prata med baby på msn..

Iskelmä festivaali 1-3/7

Jihuu.. Jag ska på Iskelmä festiivali i Himos den 1-3 juli!!

Lyssnar på radiokanalen typ varje dag. Så såg jag reklamen för festivalen, frågade min mor om dom har planer på att åka dit. Och JA! Dom ska dit och dom har redan bokat plats. Så jag sa -Jag ska med, bara så ni vet! Och nu är det helt enkelt så att jag ska dit! :) Grymt ska det bli!

Dessa är några av de över 30 artister jag helst vill se. :)

Torsdagen 1/7

Anna Puu
Laura Voutilainen *
Lauri Tähkä ja Elonkorjuu *
Markku Aro
Annika Eklund

Fredag 2/7

Juha Tapio
Yö *
Neljänsuora *
Juha Metsäperä *
Eija Kantola
Pasi Vainionperä *
Suvi Teräsniska

Lördag 3/7

Anna Eriksson *
Paula Koivuniemi *
Aikakone









 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Mera Shopping

God morgon!

Nu ska jag äta frukost och sen bär det av till stan för att shoppas lite till.
Ska köpa födelsedagspresenter och allt som fattas på altanen.

Sen har jag ju fasiken mitt rum kvar som jag fortfarande inte städat. ggrr..

Men vad ska jag köpa till min mor som fyller 50 år? Det är ju en månad
kvar men måste ju komma på snart vad jag ska köpa till henne. Hjälp!!


Altanen är klar!!

Har fått gjort iordning i altanen idag. Det som fattas är en matta och lite små grejer.

Glömde såklart ta en före bild, men de flesta av er har ju sett hur det såg ut innan.









Vad tycks?

ikea :)

Imorse kände jag mig så mycket piggare än igår trots att det var molnigt ute.
Så jag bestämde mig för att åka till IKEA. Jag strosade runt där, funderade på vad jag ska köpa, medans jag på samma gång plockade massor av grejer i vagnen. När jag kommer till alla doftljus (slutet) så märker jag hur allt känns så huller om buller med färger i vagnen. Jag plockar bort massor och börjar promenera mot strömmen. Här och där hittar jag saker som jag sen känner passar ihop. Alltså.. efter 4 timmar var jag helt klar.

Köpte alltså massa doftljus, lyktor, blommor, krukor, hyllor, tavlor, kuddar, champagne-glas (till mors fest), dukar och massa små grejer till.

Allt detta jag handlade ska ju finnas i altanen. Det jag väntar på nu är att gardinstängerna kommer upp så jag får fram allt annat också. Det kommer bli super-fint.

Ja, det är ju det jag har gjort idag. Och nu borde jag göra rent på mitt rum. Det är värsta bombnedslaget där. Men får se hur mycket jag orkar ikväll.. är riktigt trött efter all shopping :) hehe..


Vilken tråkig dag

Jag som trodde jag skulle orka ta mig till IKEA idag, stannade hemma!
Jag hjälpte mor med att städa i en garderob. Hittade massa gammal skit, rent ut sagt. Sen fick jag tömma mitt kassaskåp där jag haft mina dagböcker och brev. Kollade igenom lite av dagböckerna. Gud, vad jag har varit deprimerad mycket. Men det var skönt och läsa eftersom jag nu känner mig mycket starkare.
Sen lade jag mig på soffan, för som vanligt på måndagar så kände jag inte för att göra något. Somnade och sov i 2 timmar. Oops.. Men jag ska ändå gå och lägga mig snart för att orka upp tidigt imorn. Har ju vaknat senast kl 10 varje morgon nu det senaste.

Idag är det också Annes födelsedag!

Grattis på 25-årsdagen, vännen min!

Nu ska jag se en film och sen sova, kanske orkar jag åka till IKEA imorn istället :)

Årets första dopp :)

Innan jag åkte till Molly var ju syrran här hemma med barnen. Dom plaskade runt i lilla poolen. Lilla Melina som är 7 mån, tyckte det var riktigt skoj och plaska där i. Så söta dom är, min ängel och lilla stjärnan!


Helgen

I fredags så kom jag iväg till Molly runt 19-tiden. Så vi tog en promenad till affären, köpte alla ingredienser till maten. Molly lagade en jätte, jätte god middag!! Sen runt 21-tiden kom Erkki hem. Musiken dunkade och vi nästan halsade vin. Hade himla mysigt hela kvällen. Och som vanligt så sov jag över hos dom.
Lördag morgon går vi och hämtar kebab och sätter oss ute på en äng. Njuter av både maten och värmen. Sen blir vi ganska slöa så vi går tillbaka hem till dom och tar en tupplur.



Sen måste jag ju hemåt för att jag ska till Babe. Där väntade också A.M och Babes bror på mig. Dom hade redan hunnit komma igång men jag var inte långt efter. Och vad vi skrattade mycket. När det började bli mörkt bestämde vi oss för att gå över till Babes brors kompis. Ett gäng 18-åringar satt där och festade. Jag hittade en vattenpipa på balkongen som jag puffade på. Sen var det dags att gå därifrån så vi gick över till mig. Det var jag, A-M och Babes två bröder. Mor o far kom just hem från stan också så vi "efterfestade" lite. Hade hur kul som helst. Och sen deckade jag sååå gott.





Igår passade jag på att njuta lite av solen, lade mig ute på altan. Men så vart jag så hungrig så jag lagade tacos. Efter det satt jag mest och kollade på tv bara, himla slö efter helgens festande.

Det är ju så typiskt att det ska regna idag, men tack vare det kommer jag kunna ta en tripp till IKEA och handla inredningen till altanen. Ska bli så kul och få i ordning där nu.

Sommardag nr 4

Vaknade kl. 10 imorse. Tog lite sovmorgon för att orka ikväll :)
Har legat i solen i två timmar men nu orkar jag inte mer. Får sol-exem och det ville jag ju hellst slippa nu. Så snart ska jag hoppa in i duschen för att sen åka till söta Molly. Hon ska nämligen göra en god middag till oss. Sen så ska vi ju såklart smaka på lite vin med. Och det var ju ett tag sen vi sågs.


dagens post



Detta kom på posten idag.. det står:

Det har kommit till vår kännedom att nedanstående kort kan vara utsatt för risk, dvs. kortet kan ha blivit kopierat eller kontoinformation har kommit i orätta händer.

Jag ringde direkt till banken och dom spärrade mitt kort och skickade ett nytt till mig som jag ska få nästa vecka. MEN såklart glömde jag fråga, hur dom kommit fram till detta m.m. För alla pengar finns ju kvar på kontot. Men men.. sånt som händer och nu är det ingen fara längre iaf.

Sommardag nr. 3

Jag vet inte om jag ska vara glad eller ledsen.
Solen skiner in redan kl. 7 genom fönstret. Det är varmt och kvavt när jag vaknar. Kan knappt andas. :( Men det är ju faktiskt sommar så ändå måste man ju le. :)

Tror jag åkt på förkylningen nu. Mor o far har snorat här i flera dagar.
Jag trodde verkligen att jag skulle slippa det, men neeej då. Nu är det min tur.

Nu är det dags för frukost och sen ut och olja altan golvet.


Inrednings-tokiga jag

Var på kursen idag. Kollade på en dokumentär som var på 2 timmar. Sen gick vi hem. Helt onödigt. Men jag är kvar i kursen trots frånvaron. Dom var riktigt snälla med mig :)

Sen har jag lagat mat, varit på mitt snabbaste besök på IKEA någonsin. 15 min! Var där med far min och köpte gardinstänger till altanen. Imorn ska de upp och sen ska gardinerna fixas.

Ska olja hela altan golvet imorn med. Kommer bli svettigt eftersom det är så lä där, men däremot kommer jag bli brun. Eftersom jag inte hann vara i solen idag kommer jag stekas ordentligt imorn. :)

Sen nästa vecka ska jag handla all inredning. Massa plastblommor ska det bli, inne i altanen. Sen ska jag köpa massa söta lampor och annan inredning så det kommer bli riktigt, riktigt fint där.

Har ju köpt/beställt nya möbler till vardagsrummet också. Men de kommer inte förrän veckan innan mors födelsedag. Alltså i juli. Men då ska jag också få inreda allt. Hoppas bara att far min går med på att byta ut datorbordet eftersom det är "antikt" men alla nya möbler är moderna.

Så jag ser verkligen fram emot allt detta nu. Och ni som känner mig, vet hur inrednings-tokig jag är. Tänk också.. Jag får bestämma hur all inredning ska vara! Tur att dom litar på mig, för det kommer bli sååå snyggt. hehe..

Nog om det. Kommer ta lite före och efter bilder sen så ni kommer få se vilken skillnad det kommer bli.

Inspiration till altanen..



Sommardag nr 2

Idag vaknade jag kl. 9 igen. Gjorde mig iordning för att lägga mig ute för att sola men ringde till kurs-ledaren först. Typiskt, för han ville att jag skulle komma dit idag. Har nämligen varit borta i tre veckor utan att anmäla mig så vi måste komma fram till vad som händer med mig nu. Får jag fortsätta eller är jag redan utslängd?

Men det tar ju bara 2 timmar så jag hinner hem för att lägga mig i solen sen. Var ganska röd igår så idag kommer jag ju bli brun om jag bara får solat. :)

Så har jag lite planer till helgen.

Ska till Malin på fredag. Sitta på deras balkong och njuta av solen och lite vin.

På lördag ska jag ut med Babe (som jag alltid kallat Jessica. A), A.M och nån till tjej. Blir väl uteserveringen nånstans.

Nä, nu måste jag göra iordning mig, bussen går om 40 min.

Sommardag nr. 1

Ja, idag har jag legat och solat heeela dagen.
Syrran kom hit med Melina runt 12-tiden. Sen kom även Petzon hit med sin dotter. Vi käkade glass med jordgubbar och kollade lite Tupperware grejer ;)

Sen när dom gått, solade jag i många många timmar. Vid ett tillfälle somnade jag
och efter att jag vaknade kände jag att det fick räcka. Är lite röd-brun nu.

Nu ska jag gå igenom lite bilder på min kära mor. Eftersom hon fyller 50 år i juli
så ska jag göra ett fotokollage till henne :)


Sol

Oj.. så varmt och skönt väder det är ute!!
Och så mycket gladare man är idag tack vare det.
Ska ut och lägga mig och bli brun.
Äntligen kommer man få färg på hela kroppen. :)

Önskar att min baby vore här nu!

Det här är en bild från sommaren 2005.
Ska bli lika brun nu som då. Förhoppningsvis ;)


RSS 2.0