Forgiven



image198

Thailand

Lite bilder på hotellet bara :)
(hur mycket det stämmer överens med verkligheten märker vi ju där)

Ramada Hotell, Karon Beach 

image196

Sen i onsdags..

Har det mest blivit party. Sanna skickade sms i torsdags o undrade om jag ville följa med till Karaoke-baren. Visst, hon hämtade mig vid 21-tiden. Åkte hem till henne o förfestade lite. Sen runt 24-tiden var vi på Karaoke-baren. Inte alls mycket folk men det var helt okej ändå. Sov över hos dom och på torsdagen var jag hos A o hälsade på. Köpte lite cider o satt bara o kolla på tv o tjötade. Fredag morgon var det dags för mig, mor o syrran att fixa passen. Det tog ju inte mer än 2 timmar.. hehe.. Sen kom vi hem. Jag, mor o far bestämde oss för att åka till Combi o äta. Det var inge vidare god mat.. inte konstigt nu när dom bytt ägare :) Sen så satt vi där resten av kvällen o "festade" med ett gäng 18-åriga små killar som tyckte vi var skit roliga.. eehh :/
På lördagen kom Sanna o A hit o vi gjorde god mat o spelade spel till 22-tiden. Efter att hon åkt hem satt jag o A o spelade spel o kolla på tv.
Och idag har jag bara tagit det lugnt. Har nu bokat biljetter till Åre. Så jag åker dit på onsdag och kommer hem på torsdagen veckan efter. Men som jag såg nu så behöver jag egentligen inte komma hem än då.. För jag har inte tid på arb.förm förrän den 16:e (vilket jag trodde skulle vara den 11:e). Så får se hur jag gör, om jag kan ändra flyg tiden till senare. Beror ju på hur det kommer gå med K eftersom vi inte setts på länge. (Förutom i Sthlm då).

ååhh.. ser så mycket fram emot Thailands-resan. Men just nu har jag lagt dom tankarna åt sidan eftersom det imorn är nyårsafton och att jag sen åker till Åre. Gud, vad d blir en massa resande hit o dit. Men vad ska jag annars göra? Visst, kollar jag på arb.förm hemsida varje dag o försöker hitta något. Men allt behövs en utbildning för och nu funderar jag på vad som är värt att utbilda sig till och på vart i världen jag kommer befinna mig då när det väl är dags. :)

Jo, imorn.. nyårsafton. Det blir till att firas hemma med familjen. Förhoppningsvis kommer syrran o Toni hit (annars är dom hemma med hans bror + hans brors barn.. vilket jag tycker skulle vara en dum idé..hi hi) Och så hoppas jag att Liisa och H+A kommer hit iaf.. så det blir lite mer trevligare.

Dags att fundera på vad man ska packa med sig till Åre. Kommer nog bli en lång lista. Eftersom jag inte vet hur länge jag ska stanna där.


image194


dreaming <3


image192


image193

*pustar ut*

Damn!!! Så mycket folk det var inne i stan, alla knuffades och stressade, kläderna låg på golvet, vissa bråkade om samma klädesplagg. Jag orkade inte ens kolla runt ordentligt. Gick till Pepper och där hittade jag ett par jeans. Och det fick räcka för mig för dom kostade 600kr. Rena rånet, men men.. Har ju kvar mina prsentkort iaf. :)

Nu har jag letat o letat efter sladden till kameran men den är "puff borta".. Men jag ger inte upp :)

Shoppa?

Jag är så sugen på att åka till stan o spendera lite pengar.. eller ja, mina presentkort på MQ och Lindex. Men gör jag det nu.. vad ska jag handla med när jag sen inte har några pengar? Fast det löser sig ju alltid. Så jag ska nog ta en dusch o åka in. Syrran o Toni har redan åkt till stan så jag ska ju träffa dom där isf.

Igår satt vi i 3-4 timmar och spelade T.P DVD.. Skit kul spel, jag vann nästan! Men var tvungna att sluta spela innan vi var klara för att alla var trött. Sen så satt jag i telefon med K i över 2 timmar. Så jag somnade ju inte förrän halv 6 imorse.. hi hi..
 
image188

Juldagen!

Heh.. eftersom jag var uppe till 5 inatt så sov jag till 14.00 idag :( Sen satte jag mig i soffan och skulle kolla på "The Wizard Of Oz" men hann bara se 30min av den för sen somnade jag igen. Vid 16.00 vaknar jag igen. Usch.. hela dagen har gått och jag har bara sovit. Åt en del av julmaten som blivit över från igår så nu är man mätt och belåten. :) Ska spela Trivial Pursuit DVD om en stund så jag slutar här..

Har fortfarande inte hittat sladden till kameran :(

image187

Julafton

Här sitter jag nu själv när alla andra gått o lagt sig.. Men jag tänkte berätta om min julafton innan jag ska sova.

Jag vaknade vid 10-tiden på morgonen när min kära mor höjde volymen på tv:n. Så jag gick upp. Tog en promenad till torget och köpte de sista julklapparna. När jag kom hem var det dags att klä granen. Efter det bastade jag och gjorde iordning mig. Och så var det tid för mat. Lax, sill, ägg, skinka, lanttu/porkkana/maksa-laatikko, poronkäristys, potatismos och till sist riisi-puuro. He he.. svårt att förstå? well, är inge bra på att ta finska julmaten på svenska. Något ni undrar över, så fråga på bara! När vi var mätta o belåtna såg vi på tv en stund. Sen var min kära far tomte. Det var han ju för lilla Casandras skull. Hon tog det bra förutom att hon inte vågade röra honom (inte konstigt med den hemska masken). Och julklapparna. Tack så jättemycket! Fick just det jag behövde och lite till. (förutom min kamera, men eftersom jag inte gjort en riktig önskelista så kan man ju inte förvänta sig något heller). Listan kommer sen..
Efter alla julklappar kom min fars morbror med fru, o kusin med fru. Jag, syrran o Toni spelade ju ett spel som vi fått i julklapp. Och jag vann! Helt otroligt :) Sen var det dags för alla att gå o lägga sig.. vilket var för över en timme sen. Men jag har pratat i tel med Sanna o en till så jag har ju inte haft tid att gå o lägga mig än. :)
Dagen har varit riktigt bra, förutom att det började regna på kvällen. En riktig julstämning blir det ju inte utan snö, men annars var det lyckat.

Här är mina julklappar:

*Plasma-tv 32" (är ju inte 100% säker på strl. eftersom jag inte är så haj på sånt)
*Mobil telefon Sony Ericsson W960 (hade aldrig sett mobilen men jag ska nog lära mig att leva med den)
*2st presentkort = 1000kr Lindex och 1000kr MQ (underkläder från L o allt annat från MQ)
*Pyjamas byxor (äntligen ett par nya som jag kan luffa runt med här hemma) 
*En limpa med cigg (tredje året i rad av Toni och alltid lika uppskattat) 
*Platt-tång (äntligen, syrran köpte det jag mest önskat mig)
*Sällskapsspel (för hela familjen = "Trivial Pursuit DVD" och "Världens länder och flaggor".
Ps: det var den sistnämnda jag vann på)
*Och såklart.. Thailands resan i januari.. den bästa julklappen..

Imorn kommer bilderna för nu har jag slarvat bort kabeln (inget ovanligt för min del...)

Hur har eran julafton varit? Skriv och berätta.. det är bara att klicka på "Kommentarer" precis här under texten!!


image190

Thailand den 20 Januari :)

Jag är sååå glad! Hela familjen ska åka till Thailand, Karon den 20:e. Lite mindre än en månad till det. Kunde inte önska mig en bättre julklapp. Fast det blev bara en 2 veckors resa.. men vad gör det.. skönt o komma iväg :)



Uppdaterar senare om Sthlms resan. :)




Hade ju glömt skriva om Sthlms-resan.. vilket jag gör just nu ist. Alltså kl. 3.16 / 25 dec.

STHLM 19-21 Dec.
Okej.. Var i Sthlm kl. 13. R kom och mötte oss. Gick runt på Gamla stan och alla shopping-center vi kunde hitta. :) Vid 17-tiden när vi är och äter funderar vi på vad vi ska göra på kvällen. Well, vi kom fram till att Åbo-båten skulle åka om tre timmar.. och vi ska fan åka med den. Ja, vi var ju där runt en timma innan båten skulle gå och fick biljetter :) Väl på båten, går vi ner till hytten och väntar på att Tax-free öppnar. Vi springer sen dit o köper våra cider. Sen ner till hytten igen o smaka på cidern och göra iordning oss för kvällen.. MEN.. inget folk på båten. Trist! Fast R träffar på två killar som hon ger hytt-numret till och ber dom komma ner sen. Så vi gick ner till hytten och festade där istället. Och efter en timme eller så dyker dom här killarna upp och festen fortsätter. Dom gick väl runt 3-4-tiden och sen deckade vi.
Så vaknar vi inte förrän 13.30.. -nämen ojdå.. har vi missat se Åbo.. vem bryr sig. Upp till bubbelpoolen och gotta sig. När vi var klara där sprang vi till Tax-freen och alkoholflödet fortsatte. Framme i Sthlm runt 19-tiden. Vi åker till Solna (om jag minns rätt). Där sätter vi oss på en bar tills vi blir så hungriga att vi tar en taxi till Max o köper med oss mat hem till R. Efter maten deckar vi (igen). Och på fredag morgon går R upp kl. 7 o efter det kan vi inte somna om, så vi sitter där och leker lite på nätet. Vi tog en sväng till stan men där hade vi inget att hämta så tillbaka till R för att packa ihop sakerna och åka hem. Somnade gott på tåget så resan gick fort.

Tack för en underbar Sthlms-resa. Vill göra om detta för jag vill verkligen lära känna till staden. Varje gång vi åkte tuben, pendeln eller bussen så hade jag ingen aning om vilket håll vi ens var på väg åt :)

Det kan du fet-hajja! Eller varför inte fet-glömma (måste va med sthlms-brytning, annars e d inge kul)

Bara 7 timmar kvar...

tills jag ska gå upp. Fast jag kommer nog läsa min bok halva natten för jag är så glad över att åka. Tur att det ändå blir av. Fast det blir ju inte på samma sätt som det kunde blivit i helgen, men what a heck. Ska bli skönt o komma iväg en dag iallafall. Undrar om man ska packa med sig lite extra kläder. Inte säkert att vi kommer hem imorn. Kanske stannar över en natt. Åh.. så veligt.. men men..

Well.. nu ska jag gå o lägga mig. natti natti *

image186


Tar nog en sväng till Gamla stan :)

Adam Tensta - My cool

Var bara tvungen att ta med denna för jag har helt enkelt fastnat för den!
Vad tycker ni om den?


Jag vill också..

.. åka till Thailand. Några vänner till familjen ska åka dit i slutet av januari och far min vill så gärna åka men morsan säger emot. Vad är det för fel på henne? Hon vill alltid bara vara hemma. Jag sa ju såklart till pappa att jag kan åka istället för henne men får se hur det kommer bli. Tänk om man kunde få åka dit igen.. och till något bättre ställe än där vi var senast. Haha.. var ju i Bangkok (skit bra) men också i Pattaya och det är ju ett skit ställe. Nu åker dom till Phuket isåfall. Pappa sa att -Undrar om Tarja vill åka med?! Haha.. klart hon vill. Dum fråga. Men men.. man kan ju alltid försöka få kära mor att ändra sig och hoppas på att jag får åka med :)

Men till något helt annat nu. Ska åka till Sthlm imorn och julhandla :) Fast tåg biljetten dit var lite dyrare än planerat men hoppas resan tillbaka är hälften så billigare isf. (Man kan ju alltid hoppas.) 

Idag somnade jag på soffan vid 14-tiden och vaknade efter en timme o trodde klockan var mycket mer än så men det var det inte. Den här dagen är den långsammaste på länge men det är ju för att jag varit uppe sen halv 8 imorse. 

Nu vet jag inte vad mer jag ska skriva.. ska väl planera lite för imorn..

Jag vill göra bloggen snyggare..

men jag kan ju inte allt så det är lite svårt :)

Kom just hem från att ha varit med på baby-sim. Idag var det en fotograf där som fotade barnen när dom åkte ruchkana m.m. Ska bli kul o se om det blev några bra bilder. Men vad ska jag hitta på idag då? Jag ska försöka fylla på min mobil med massa musik, men så kommer det garanterat INTE funka. Brukar ju ha den turen. Sen så kanske jag borde börja med syrrans julklappar, men det är så segt. Blir ju knäpp i skallen av att sitta här hela dagarna. Finns ju en som ringde idag o vill att jag kommer o hälsar på, men det är nog ingen smart idé! Äh.. nu ska jag väl äta frukost :)
image184
Helst av allt hade jag velat lägga mig i sängen o sova!

Läst hela min blogg..

Och har ju nu massa att tänka på.. Usch.. det här året har ju inte bara varit hemsk och hjärtskärande utan jag har ju fått resa också som jag är så tacksam för, annars hade jag inte överlevt. Snart är det julafton och sen ett nytt år. Hur många år till ska man orka? Känner mig riktigt deprimerad just nu. :( Borde gå o lägga mig också. Ska upp halv 8 imorn.. Orka! Men har lovat syrran att följa med på sista dagen på baby-sim för det här året.

På onsdag blir det äntligen Sthlm.. hi hi.. har haft svårt att få ihop det men nu är det 100% säkert. Hoppas bara biljetterna är lika billiga som dom varit hela veckan. Men det blir bara en dags-tur.. :) Ska bli skönt o komma iväg, även om d bara är för över en dag. It´s you and me girl!!

Nä, nu får jag väl lägga mig i sängen, läsa min bok o hoppas på att jag blir trött sen.

ha ha.. måste bara ta med denna video


Backstreet Boys - We´ve got it goin on.
Flash backs jajjemen..

många som läser min blogg...

... men ingen som kommenterar eller lämnar något meddelande!
Tycker att ni faktiskt ska göra det så jag vet vilka som läser! :)

image183

Julbord!

Mötte alla utanför Lisebergs Entré kl. 19.00. Sen var det dags att promenera där inne.. ja, eller rättare sagt knuffas, klämmas och trängas. Jag gick med Sanna bara för det gick ju inte att hålla ihop i den folkmassan. Klappade iaf en get och sen efter en timme var det dags att gå över till Gothia Towers. Samlades i baren och tog fördrinkar. Cosmopolitan såklart! :) Sen var det dags att åka upp till 18:e våningen för julbordet. Åh, fin utsikt MEN så tråkigt o stelt ställe. Ingen musik, ingen show.. bara mat. Inte ens nån skinka kunde man smaka på eftersom det bara var ett fläskberg på ett fat :( Så när vi ätit klart bestämde jag o Sanna oss för att åka därifrån. Och såklart åkte vi till Karaoke-baren. Det var lagom segt där med för vi satt själva med Timo. Efter ettt tag bestämde jag mig att ta mig tillbaka till dom andra. Men när jag väl kommer dit har dom flesta redan åkt hem. Så det var bara att ta taxin med mor o far hem. Sooova! Igår hade man en lagom huvudvärk efter allt snapsande men det gick över sen. Pratade med syrran o hon sa att alla hade varit på G o dansat o haft sig när vi hade åkt därifrån. Såklart missade man allt. Men men.. inget man kan göra nått åt längre. Den tråkigaste julbord jag varit på helt enkelt. Men det var ändå skoj att Sanna var med. :)

image180
Sanna och jag på Liseberg
image181
Jag och Sanna + Jag o Cassie på julbord!

Julbord ikväll

snart är det dags. Sanna ska med också. Förväntar mig inget men känns bättre idag än tidigare iaf.

Casandra

Mosters lilla ängel.
image177
image178
image179

halleluja!

Har suttit här i några timmar nu och inte gjort nått. Nyss satt jag o läste massa blogg.. men varför ska alla skriva om mode och kändisar? Hur kul är det egentligen? Jag kunde inte hitta en enda i "favorit bloggare" som inte skrev om mode. *Gäsp* Så vad ska jag hitta på istället att skriva om. He he.. klart, mitt tråkiga lilla liv som jag levt i hela 25 år. Fan, vad deprimerad jag känner mig idag. Men jag har en anledning till det också. Kan inget säga än.. men det kommer väl. Jag bara är så pinsamt svag. Nä, nu tråkar jag nog ut er helt. Ska ta o äta lax o potatismos :)

Jag vill åka dit.. men kan inte! Vet vad som händer där nu och jag missar allt. Dumma mig som inte bara tog mitt pick o pack o stack dit. Men en annan gång kanske. Heh.. blir ingen andra chans för min del.

Hittade ett foto från 28/1 2005.. oj oj.. att kortet fortfarande fanns kvar hade jag ingen aning om. Och sommaren 2006 dök du upp.. men nu.. vi lever två helt skilda liv.. hur kunde det bli såhär?

Uttråkad och rastlös!

Min kära mor springer runt här o är allmänt rastlös och hungrig. Och så blir jag ju också det. :) Fast jag har varit lite på dåligt humör/deppad de senaste dagarna. Har varit hos A sen i onsdags. Då köpte jag faktiskt en flaska sprit och bara hällde i mig. Var så trött på allt. Jag skäms inte för att jag ibland dricker alldeles för mycket, men hur annars ska man roa sig? hehe.. Så i torsdags tog vi en promenad till Sanna o Timo. Jag spelade yatzy för första gången i mitt liv och tyckte att den va så kul att jag önskar mig den i julklapp. :) Idag var jag med syrran o Cassie på baby-sim och nyss tog vi en liten sväng till Lindex, köpte underkläder. Mer hann jag inte ens kolla på.
Nu borde jag börja med presenterna till syrran men har ingen ork eller lust alls. Så vad ska jag hitta på? Kommer det nån film på tv idag? Som om man inte glott tillräckligt på tv det senaste. :(
Aja.. inget positivt här inte.. Ser inte ens fram emot julbordet imorn med fars företag.

Vad är det som håller på att hända med mig? Jag vissnar snart. Behöver sol o hav!!! Hatar vinter-mörkret! När man fan inte ens får nån snö här. Crappy life!!

image176

Det blir inge Sthlm

Det här blev knas. Blir hemma i helgen trots allt :( Jag som ville iväg o bara relaxa o göra annat.
Så då blir d väl julbord på lördag.. *spyr* jag orkar inte med det. Jag orkar inte med något.

Skit samma.. jag drar. Låååångt.. *en vacker dag*

Sthlm på fredag!

Åker till Sthlm på fredag med en tjejkompis och kommer hem på onsdag igen. Ska julhandla och säkert festa lite också :)

Igår o idag har jag bara varit hemma med A. Har kollat på lite filmer o bara latat oss. Fast idag ska vi till Backaplan, jag måste köpa ett par jympa dojjor.. om jag hittar några, vete fan.. men måste! hehe..

Nä, nu ska jag fyla magen med potatismos och köttbullar :)

 image175

Dags att uppdatera igen då..

Vad dålig jag är på att uppdatera nuförtiden. Men man har ju inte allt tid eller ork.
Förra veckan då..

5:e - Var hemma o gjorde iordning rummet. Har inte haft det så fint på länge nu. Är ju lite inrednings tokig så därför jag kan ägna en hel del tid åt det.

6:e - Var hos Sanna o Timo. A var också med. Klart, smakade vi lite på alkohol. (Firade Finlands nationaldag)Pojkarna gick ner till Krogen o jag o Sanna var bara hos henne. Får ett samtal av M som berättar att pojkarna åkt till stan så han o hans kompis kom o höll oss sällskap. Spelade kort o sen somnade jag halvt som halvt ute på balkongen. Så kom A o Timo hem vid 3-tiden, jag o A åkte hem till honom o deckade.

7:e - Syrran hämtade mig från A. Vi åkte hem och spelade lite spel, bastade o bara hade allmänt skoj.

8:e - Lagom seg, satt bara framför tv:n o kollade på några filmer innan det var dags att åka till Johans Krog. Sanna uppträdde. Men det var väldigt lite folk. Sen kom Sussu och några andra. Då blev det lite mer livat på stället, dansade o hade oss. Efter det åkte vi till Karaoke-baren. Men eftersom vi var nyktra (okej, lite lullig var man väl) så såg man ju allt med andra ögon. He he.. Sanna o Sussu körde hem mig men jag kunde inte somna direkt, så jag var uppe halva natten.

Igår kom A hit. Vi myste bara i soffan o kollade på filmer. Och idag ska vi göra pepparkakor. Var ett tag sen man gjorde det så det ska faktiskt bli lite kul.


Tack alla för en bra helg.. fast sååå himla lyckad har den kanske inte varit men man har ju försökt hålla humöret uppe ändå.


Nä, nu ska jag äta lite glass o se på tv.


Länge sen nu..

En hel vecka sen jag skrev. Oj, vart ska jag börja? Hmm..
28:e - Var hos A. Städade lite i hans lägenhet. Sen var vi över hos Sanna o Timo. Smakade på cider. Det var ju trots allt lill-lördag :) Åkte till stan o var ett tag på Diamond dogs.. oj, så länge sen det var.
29:e - Var hos A´s syster och hälsade på. Hon bjöd oss på tacos och sen kollade vi på "Kotikatu" som hon är hel-galen i (en finsk serie). Satt hos henne till ganska sent. Åkte hem till mig efter det (ensam).
30:e - Var på baby-sim. Sen åkte vi till syrran. Lekte lite med Cassie. Efter några timmar kom mamma, Petzon o Anette som skulle hålla en liten "home-party-smink-kräm-grej" för oss. Jag smakade lite på cider under tiden och sen var det dags att åka till stan. Träffa Jo´s syster och vi gick på Palace. (30+ där.. det ni!) ha ha.. Hon satt bara o spelade o jag åkte redan vid 24-tiden till A´s kompis, där vi satt o efterfestade.
1:a - Syrran o Toni hämtade hem oss. Vi lagade en god middag. Sen tog jag o A en sväng till Krogen här i närheten. Där var det helt dött. Satt uppe till 6 på morgonen och han åkte till en kompis som behövde stöd.
2:a - Satt bara o glodde på tv hela dagen.. det var ju söndag!
3:e - Igår då alltså.. Åkte till A. Hehe.. somnade typ direkt när jag kom dit, sov i flera timmar o sen kollade vi lite på en film tills jag somnade igen.. :)
Och idag hämtade syrran mig o vi åkte till IKEA. köpte två hyllor till mitt rum (fast jag måste lämna tillbaka dom :( dom är för stora), en jätte fin spegel o lite små pynt. Kom hem, har städat mitt rum tills nyligen. Har julpyntat o nu är det riktigt fint. Imorn ska tavlorna upp och sen är det klart. :)

Ja.. mer än så finns det inte att berätta.. nu ska jag nog bara kolla på tv tills jag blir trött.

Bara 20 dagar kvar till julafton :) längtar sååå mycket!!

image170

Önskelista:
Platt-tång
Tv och DVD
Mp3 eller iPod
Mobil
Pengar
Weekend-resa till Helsingfors
Kläder
(fyller på mer när jag kommer på något)

RSS 2.0