Helt underbart!

Resan till Finland 12-15 sep.

Jag jobbade bara en timme på lördagen så att jag skulle hinna med flyget som gick kl. 17. När jag kom fram till Helsingfors kl. 19.30 Tog jag buss och metro till Herttoniemi där Sannas o Timos vänner, Kirsi o Kimmo bor. Jag står o väntar på att Timo o Kimmo ska komma och möta mig o när jag ser Timo, ser jag samtidigt någon kille springa ner för trapporna emot mig. När jag ser vem det är får jag bara ur mig ett -Herrejävlar! Det var ju Ari! Hade ingen aning om att jag ens skulle träffa honom alls nu under resan. Och det var ju en riktigt fin överraskning.
När vi sen kommer hem till K&K är tjejerna redan ordentligt på G. Jag fick lite mat i mig och sen var det dags att dricka några cider innan det bärde av till en karaoke-bar. Det var ett ganska litet ställe men riktigt kul hade vi. Och när vi sen kom hem till K&K var det nästan läggdags direkt.

På söndagen vaknar jag av att Ari lagt sig i min säng.. och inte nog med att det var en barnsäng så blev det ganska varmt o trångt så det var bara att gå upp. Tog det lite lugnt, packade och sen åkte jag, Sanna, Timo o Ari mot Uusikaupunki där Timos mor bor. Det var en ganska lång bilfärd men vi bara skrattade o skojade hela vägen vilket gjorde att det inte var speciellt besvärligt ändå. (Och jo.. vi åkte igen stan så jag fick se lite av min stad.)
Vi började ju smaka på cider redan i bilen och det fortsatte ju sen när vi kom fram. Vi duschade o förfestade lite lugnt innan vi sen gick till en krog. Det var ett lite större ställe än vad vi hade varit på på kvällen innan men där var det inte mycket folk alls. Sanna sjöng lite karaoke. Och hon fick ju sjunga "Kolmekymppinen" (30åring) eftersom det nu var hennes födelsedag. Vi stannade inte där speciellt länge utan promenerade tillbaka hem till Timos mor där vi fortsatte ganska sent.

Måndag morgon går vi upp redan kl. 9.30. Fastän vi varit igång i två dagar innan orkade vi gå upp tidigt ändå. Vi åkte till stans alla affärer och letade efter ett spel, Mölkky (nästan som kubb). Och till slut hittade vi det i en affär. Sen gick vi ut till grusplanen med massa cider och öl. Spelet var riktigt roligt. Om jag minns rätt vann jag två gånger, Sanna en gång och Timo en gång. Äh.. riktigt skoj var det iaf. Sen blev det lite kyligt så vi köpte lite till alkohol o gick hem.
Satt uppe ganska sent o spelade kort. Sanna o Timo var smarta o lade sig lite tidigare. Men jag o Ari var uppe till 2 och sen skulle vi upp kl. 5. Det var inte speciellt kul o gå upp så tidigt men för att hinna med flyget var det ju tvunget. Vi åkte alla till flygplatsen. Men det var ganska tyst i bilen. Hur trötta som helst var vi. Sen var det bara att säga hejdå och ta flyget hemåt.
Eftersom jag tog flyget från Åbo-Helsingfors fick jag vara i Helsingfors i tre timmar innan flyget skulle hem. Somnade ganska avskilt på bänkarna och när dom ropade upp att flyget snart skulle gå var det massa folk runt mig. Det hade ju samlats folk under tiden jag sov och det var ju lagom pinsamt o vakna upp eftersom jag ändå låg avlång över flera platser. hihi.

Och väl hemma beställer jag hemkörning och ligger på soffan resten av dagen. Var riktigt trött och dålig efter resan MEN det var det värt. Jag hade riktigt skoj, eller vi alla hade ju riktigt skoj. "Ai mul vai?". "Ai sul vai?" . "Ai meillä vai?" ;)

Tack såååå himla mycket för riktigt riktigt grymma dagar. Jag är jätte nöjd med resan. Det var det verkligen värt. Att få träffa er igen, och inte minst Ari eftersom det nästan vart 2 år sen sist. Jag hade så skoj och längtar tills jag får komma igen. Hoppas på att tiden går fort tills dess. Love you guys!


Och nu börjar verkligheten. Vart tvungen att jobba idag och jobbar torsdag, fredag o lördag också. Så det blir lugnt nu. Och det är ju tur att jag får jobba nu så man får ihop lite pengar till en ny resa. Vadå utomlands? Till sol o värme? Behövs inte längre. Jag får tillräckligt med värme och mycket skratt i Finland. ;)

Tack Sanna ännu en gång. Du är verkligen en riktig vän guld värd. Love you.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0